Høyfrekvent pipelyd

Spørsmål:

Hei,

Jeg har bygd en Media Center PC og jeg har noe problemer med lyden fra pc'en. Jeg endte opp med å koble dataen til forsterkeren med en mini-jack til RCA kabel, og da får jeg en slik høyfrekvent pipelyd i høyttalerne som ofte kommer når man har koblet høyttalere feil. Men saken er at jeg splittet mini-jack kontakten min i to og koblet skjermhøytalerne mine til dataen også. OG jeg kan ikke høre noen slik pipelyd i skjermhøytalerne. (jeg er helt sikker på at feilen ikke ligger i forsterkeren - det er kryssjekket flere ganger)

Spørsmålet er da om det er en liten overledning eller en annen feil i datamaskinen som de bedre høyttalerne i stereoanlegger fanger opp, men ikke skjermhøytalerne?

Og vil det da hjelpe å kjøpe et eget lydkort?

Takker for svar!

Mvh
Daniel A

Datadoktoren svarer:

Hei,

Det er høyst sannsynlig en jordsløyfe kombinert med en støyende strømforsyning i PCen som lager denne ulyden.

Prøv å koble forsterkeren i en ujordet stikkontakt for å høre om støyen forsvinner. Et alternativ er å kjøpe et mellomledd med skilletrafo som lager et galvanisk skille mellom PCen og forsterkeren (det vil si ingen kontakt mellom metallene i de to apparatene). Slike får du f.eks. hos Biltema og butikker som selger utstyr til bilstereo. Dette kobler du mellom PCen og forsterkeren.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar

[Ugjyldig objekt (debatt)]