Hovedkort med Voodoo 3

En rekke hovedkortprodusenter i Taiwan planlegger å bygge inn Voodoo 3-prosessoren direkte på hovedkortet. Dette betyr en meget rask og rimelig integrert grafikkløsning.

Den populære grafikkbrikken Voodoo 3 skal nå integreres i hovedkort fra ASUSTek, A-Trend, Gigabyte og MSI. Det er 2000-utgaven av brikken som skal benyttes, og denne har noe lavere klokkehastighet enn 3000-utgaven. Voodoo 3 2000 har en klokkefrekvens på 143 MHz, 16 MB RAM og 300 MHz RAMDAC. Det er følgende modeller som skal benytte seg av brikken: P3B-V fra ASUSTek, ATC6253M, ATC6254M og ATC6264M fra A-Trend, 6BXM fra Gigabyte og MS6168 fra MSI. Disse kortene vil være tilgjengelige i løpet av sommeren.

Voodoo 3 er den foreløpig siste grafikkprosessoren fra 3dfx, som integrerer meget god 2D og 3D-akselerasjon. Brikken er mest populær blant spillere på grunn av sin brede spillstøtte og kraftige ytelse på dataspill.

Kombinasjonen av raske grafikkbrikker og hovedkort er lønnsom for kundene, i og med at det ikke blir nødvendig med kjøp og installasjon av et separat grafikkort. Og en såpass god brikke som Voodoo 3, gir ypperlig akselerasjon som bør tilfredsstille de fleste.

Vi har allerede testet Voodoo 3 som separat grafikkort.