Hovedkort for Pentium 4

Når Intel slipper Pentium 4 på mandag, vil det ikke være noe stort utvalg av hovedkort for denne prosessoren. Vi har sett på Intels første lansering, som vil bli å finne i mange systemer under forskjellige navn.

[Ugjyldig objekt (NAV)]
Hovedkort for Pentium 4

På Comdex vises det PCer med Pentium 4 på en rekke steder, basert på dette hovedkortet, som kalles D850GB. Det vil bli tilgjengelig som en komplett løsning både for profesjonelle systembyggere og for sluttbrukere.

Både konservativt og spennende

Det mest spennende ved løsningen er støtten for Pentium 4 og systembussen som sender data på 400 MHz. Minneløsningen er selvsagt Rambus, og kortet støtter minnekonfigurasjoner helt opp til 2 GB fordelt på de fire soklene.

Ellers finner vi støtte for ATA/100 for håndtering av de raskeste harddiskene, 5 PCI-kortplasser, en CNR-kontakt (Communication/Networking Raiser) for integrasjon av lyd, modem og nettverk.

Selvsagt har kortet også støtte for 4x AGP, og det er støtte for fire USB-kontakter. To av disse sitter montert på kortet, de to siste krever egen brakett for feste i kabinettet, med kabel til hovedkortet.

Praktiske finesser

Hovedkort for Pentium 4

Det er to egenskaper som alle brukerne vil sette stor pris på. Kortet er utstyrt med en rask BIOS testrutine, som gir minimal ventetid ved påslag. Dessuten støtter kortet ”Suspend to RAM”, hvor maskinen går i dvale. Oppstarten fra denne tilstanden vil bli svært kort, omtrent som et vanlig elektronikk-apparat, i følge Intel.

Toppmodeller - snart

Dette kortet, kombinert med Pentium 4 på 1,5 GHz, vil bli brukt i toppmodeller fra mange systembyggere. Med topp grafikkort, raske disker, og øvrige toppkomponenter er det ikke tvil om at en slik PC vil håndtere det meste med gode marginer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Intel satser på å være i stand til å levere både prosessorer og hovedkort i store kvanta, snarere enn mange har antatt. Offisielt er det snakk om ”før utgangen av året”, men i realiteten er det rett rundt hjørnet.

Det er i hvert fall kommentaren fra flere Intel-representanter her på Comdex.

Det som vi er mer spent på er det som kommer til neste år, som støtte for DDR-minne, USB 2.0, og flere prosessorer.