Hot Corners

Hot Corners er et lite gratisprogram som stjeler en smart funksjon som finnes i Mac OS X -"Exposé"; muligheten til å legge snarveier til hjørnene på skrivebordet ditt.

I den evige kampen mellom Linux, Mac OS X og Windows er det til syvende og sist behovene og kompetansen til den enkelte brukeren som avgjør hvilket operativsystem som bør tas i bruk. Men uansett hva man velger, er det nesten alltid noen smarte funksjoner som ikke nødvendigvis er integrert i operativsystemet du ender opp med.

En av de funksjonene mange setter pris på er muligheten til å legge oppgaver til hvert hjørne på skrivebordet, en funksjon som i OS X blir kalt Exposé. Det kan blant annet være å gjemme alle vinduer, åpne et søkevindu i Google eller kjøre et program. Hot Corners gjør dette og litt mer i Windows.

Konfigureringen av programmet er så enkel som den kan bli - Du bare velger hvilken funksjon som skal kjøres hver gang du beveger musepekeren over et av hjørnene, fra en liste over mulige funksjoner. Her kan du velge mellom å vise kontrollpanelet, vise skrivebordet, søke med Google, låse PC-en, åpne Mine Dokumenter, kjøre skjermsparer, gå tilbake til forrige vindu, kjøre en fil (for eksempel en gromsang av Heino hvis du vil glede en kollega) og sette PC-en i hvilemodus.

Vi dediserer venstre hjørne på skrivebordet til Heino.
Vi dediserer venstre hjørne på skrivebordet til Heino. Vis merFor den som synes fire hjørner er altfor lite, tar Hot Corners konseptetet med Exposé et stykke videre. Du kan legge inn nye fire snarveier ved å trykke på Windowstasten + x og bevege musa opp, til siden eller ned.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hot Corners kan lastes ned herfra, i tillegg til kildekoden.