Høstens anbefalte produkter

DinSide Data har testet en rekke data- og elektronikkprodukter denne høsten. Dette er produktene vi anbefaler.

Det har vært en god høst. Aldri før har så mange lest DinSide Data (godt over 200.000 leser oss i en normaluke), og aldri før har vi hatt så mange gode kameraer, mobiler, mediespillere, TV-er, datamaskiner og andre godsaker på testbenken.

Mange produkter har fått terningkast 5 og 6, og enkelte av dem har scoret så bra på våre testprogrammer at vi har valgt å sette merkelappen "Anbefalt Produkt" på dem. Her finner du dem, alle sammen.

Mobiler

I løpet av høsten har vi sett mange som har prøvd å lansere telefoner som skal ta opp kampen mot Apple iPhone, men berøringsskjermer og ikon-basert grensesnitt. Ingen har kommet helt i mål med akkurat den biten, men noen produkter stikker seg ut som spesielt gode på andre områder.


Samsung Pixon 12, for eksempel, er en av høstens aller beste og mest spennende mobiler, med god bildekvalitet og en multimediestøtte som virkelig svinger! Testen av dette anbefalte produktet finner du her.

Kameraer

Vi har kjørt to testrunder i høst, først sammenlignet vi lommekameraer med kraftig zoom. I den testen gikk Panasonic Lumix DMC-ZX1 seirende ut, fordi det er svært brukervennlig og tar meget gode bilder. Du finner testen her.I den andre testen, som bare er et par uker gammel, testet vi videokvaliten på lommekameraer som kan filme i HD-kvalitet. I den testen var Sony Cyber-shot DSC-WX1 i en klasse for seg. Du finner testen her.


Webkameraer

Microsoft lanserte nye webkameraer i høst. Ett av dem er det beste webkameraet vi har testet noen gang, og heter LifeCam Cinema. Soleklar anbefalt produkt her på DinSide.no. Les testen her.


HD-mediespillere

De små HD-boksene som spiller alt mulig av multimedieformater - rett på TV-en din, har vært en av høstens store slagere. Fire av dem har gjort spesielt godt inntrykk, WD TV Live er en av dem.


De tre andre er nesten identiske på innsiden, men litt forskjellige på utsiden. Den slankeste heter Trekstore MovieStation Antarius Plus. Den andre, som er litt større og litt billigere heter Asus O'play, mens den største er Syvio X9 som også har innebygget plass til ekstra harddisk. Alle tre koster rundt tusenlappen, og kan trygt anbefales til seriøse filmelskere som er lei av plater hver gang de skal se en film.

Bærbare PC-er

PC-er er ferskvare, og det går ikke mange ukene fra en test er publisert til produktene når middagshøyden i butikkene. Men et par testprodukter er høyaktuelle fortsatt i desember 2009, og fortjener å bli dratt fram.

Første anbefaling kommer er fra siste sammenligningstest av store bærbare til 10.000 kroner i november. Dette er maskiner som byr på kraft som kun stasjonære tidligere har kunnet matche. Vinneren heter Toshiba P500-134, og testen finner du her.


Den andre anbefalingen er en sylfersk test av Lenovo S10, en minibærbar som oser av kvalitet, i følge vår test.


Stasjonære PC-er

Fremtiden for stasjonære PC-er er sannsynligvis alt-i-ett-løsninger. Som for eksempel Apple iMac 27-tommer, som byr på utsøkt bildekvalitet takket være IPS-panel, og for øvrig gir mye eleganse og kraft for pengene. Nye iMac er et anbefalt produkt.


Skjermer

Hvis du er ute etter dataskjermer som gir best mulig bilde, skal du velge en skjerm med IPS-panel. Høstens desidert beste skjerm som har vært innom vår testbenk, er Nec Multisync ea231WMI. Du finner testen her.


Nettlagring - NAS

Flere og flere ser fordelen med å lagre musikk, filmer og bilder på ett sentralt sted, slik at hele familien enkelt kan få tilgang til dem - enten de sitter hjemme eller befinner seg på en nettkafe i Madrid. Det finnes en rekke slike NAS-er, og det er spesielt ett produkt som byr på mye lagringsplass, god funksjonalitet og som i tillegg ikke koster skjorta. Produktet heter Netgear Stora, og får en anbefaling fra DinSide Data.


MP3- og lommespillere

Apple dominerer dette markedet, og ikke uten grunn. Høstens store vinner heter iPod Touch, og byr på en funksjonalitet og brukervennlighet alle konkurrentene misunner dem. Testen resulterte i terningkast 6 og anbefalt-stempel fra oss..


Høyttalere

God lyd til en billig penge er ikke lenger en utopi. Logitech er store i dette markedet, og i høst fikk vi gleden av å teste Speaker System Z523 - som består av to høyttalere på hver side av PC-skjermen, samt en god basshøyttaler på gulvet. Når prisen på herligheten er under 1000 kroner, er det ikke noe å lure på. Anbefalt produkt.


På jakt etter ny TV? Her kåret vi årets beste TV-er!

Alle testkategoriene på DinSide Data