Hører ikke MIDI-lyd i gammelt spill

Hei,
Jeg har nettopp gravd frem et gammelt dataspill som jeg ikke har spillt på lenge. Etter spillet er installert virker alt å være bra. Men når jeg åpner spillet får jeg frem beskjeden: "Drivrutinen for å spille opp MIDI-filer kan ikke spores i din datamaskin".

Er det noe jeg må fikse på? Noen instillinger som ikke er slått på? Lydkortet mitt heter forresten SigmaTel High Definition Audio CODEC.

Hilsen Remi.

Datadoktoren svarer

Hei ,

Aller først: Har du satt spillet til å kjøre i kompatibilitetsmodus? Dette gjør du ved å finne *.exe-filen til spillet, høyreklikke, og velge Windows 95 kompatibilitetsmodus.

Hører ikke MIDI-lyd i gammelt spill


Hvis dette ikke fungerer, er det mest sannsynlige at det gamle spillet er så gammelt at det forventer at MIDI-enheten det forsøker å bruke ikke finnes.

I gamle dager, før PCI-kort og plug&play, var MIDI-delen av lydkortet fast innstilt på ISA IRQ2/9 (det var egentlig 2 IRQ-brikker med 8 linjer, hvor den første var lenket til #2 på den første).

Hører ikke MIDI-lyd i gammelt spill


På dagens PCer er ikke den emulerte MIDI-lyddelen på IRQ2, men gjerne på IRQ10. Og IRQ2 kan du ikke sette den til å bruke i Device Manager.

Du kan også sjekke ut DOSBox, som er en DOS-emulator for bl.a. gamle spill

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar