Hør iTunes-musikken fra nettleseren

Moof kobler iTunes mot YouTube.

Last opp iTunes-biblioteksfila til Moof og hør sangene i nettleseren hvor enn du befinner deg.
Last opp iTunes-biblioteksfila til Moof og hør sangene i nettleseren hvor enn du befinner deg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sverger du fortsatt til iTunes? Mens mange har hoppet over til å bruke Spotify som primæravspiller, er det fortsatt mange som foretrekker å høre på musikken de har lagret lokalt.

Problemet kommer selvsagt den dagen du sitter på en annen maskin og angrer som en hund på at du glemte MP3-spilleren hjemme. Da er iTunes-biblioteket langt unna.

Det finnes etter hvert flere nettjenester som lar deg laste opp musikken din slik at du kan høre den direkte i nettleseren. Problemet er imidlertid at de fleste av oss sitter på nettlinjer med begrenset ut-hastighet, og at det å laste opp et par tusen sanger brått kan ta fryktelig lang tid.

Moof velger en annen tilnærming. Her utnyttes nemlig det faktum at YouTube har et ganske rikt utvalg av musikkvideoer tilgjengelig.

Last opp bibliotekfila

Sangene i iTunes-biblioteket ditt lagres til en hver tid i en fil på harddisken som heter iTunes Music Library.xml. Denne fila inneholder informasjon om låtnavn, artist, album etc. om hver eneste sang og vokser seg brått til noen megabyte når samlingen vokser.

Slik ser biblioteksfila ut - menger med XML om du har et stort musikkbibliotek.
Slik ser biblioteksfila ut - menger med XML om du har et stort musikkbibliotek. Vis mer


Det er nettopp denne fila du kan laste opp til Moof. Når du har gjort det, går Moof igjennom biblioteket ditt og matcher de ulike sangene mot YouTube. Finnes sangen som YouTube-video legges den så til i Moof-biblioteket ditt.

Dermed kan du logge inn på Moof og høre iTunes-musikken din hvor enn du befinner deg. Riktignok er det en sannhet med modifikasjoner siden det fordrer at YouTube har den tilhørende musikkvideoen for sangene dine, og som du kanskje vet, kan lydkvaliteten være noe varierende.

Slik finner du fila

Avhengig av operativsystem og versjon er biblioteksfila til iTunes lokalisert på ulike steder. Her er en kjapp pekepinn:

  • Mac OSX - hjem/musikk/iTunes/iTunes Music Library.xml
  • Windows 7 - Min musikk\iTunes\iTunes Music Library.xml
  • Windows Vista - Musikk\iTunes\iTunes Music Library.xml
  • Windows XP - Mine dokumenter\Min musikk\iTunes\iTunes Music Library.xml

Spillelister

Moof støtter også spillelistene du måtte ha i iTunes, og det går også an å opprette spillelister i Moof-applikasjonen. Har du lagt til ny musikk i iTunes kan du også laste opp bibliotekfila på nytt, og da finner Moof de nye sangene og legger dem til i Moof-biblioteket. Når du spiller en sang vises også musikkvideoen i et lite vindu nederst, med mulighet for å se den på YouTube ved å klikke på logoen.

Vi har prøvd med flere musikkbibliotekfiler av ulike størrelser, og mens Moof klarte en biblioteksfil på 5,2MB, klarte den ikke en på rundt 8MB, så det er sannsynligvis en begrensning et sted mellom disse to uten at det finnes noe informasjon om dette på Moof sine nettsider. Tjenesten blir også noe treg hvis du blar i veldig mange sanger, så det letteste er å bruke søkefunksjonen eller spillelister.

URL: http://moof.com/