Hoppe over innlogging i Win XP

Hei

Jeg har bygget en filserver og ønsker å ha denne stående i kjelleren der den ikke skjemmer noen med viftestøy. Planen er å fjernstyre denne enten hva PCAnywhere eller Remote Desktop.

System: Windows XP Professional SP2 + alle oppdateringer på Windows Update. Det er opprettet EN bruker med admin rettigheter som det ikke er satt passord på.

Problemet er at den går til innloggingsvinduet ved oppstart og jeg må velge brukeren før maskinen går inn i Windows. Jeg ønsker at den skal gå direkte inn i Windows uten å gå innom login.

Dette er mulig siden min "vanlige" maskin er slik, kun en bruker uten passord satt og den booter rett inn i Windows. Hva skal til for å få min nye filserver til å gjøre dette?

mvh
Claus

Datadoktoren svarer

Heisann,

Du har sikkert vært inne i Brukerkontoer (via Kontrollpanelet), og funnet ut at den eneste måten å fjerne velkomstskjermen er å bytte til den klassiske påloggingsskjermen der du må skrive inn brukernavn og passord. Så vidt jeg forstår vil du ikke ha noen av skjermene, bare hoppe rett inn i Windows.

Det er flere måter å gjøre dette på. En av dem er gjennom programmet TweakUI, som hører til Microsofts "PowerToys".

Et langt morsommere alternativ er å gjøre det manuelt.
Klikk Start --> Kjør og skriv inn
control userpasswords2
trykk deretter linjeskift eller klikk OK.

Du får nå opp et nytt vindu med Brukerkontoer, men litt mer avansert enn det du fikk tilgang til via Kontrollpanelet. Velg kontoen din og fjern haken ved "Brukere må angi et brukernavn og passord...". Så er det bare å klikke OK, verifisere passordet og restarte. Nå skal du bli logget inn automatisk.

Som en liten fotnote vil jeg nevne at både PCAnywhere og Remote Desktop lar deg logge på fra en annen maskin uten å være inne på en konto på serveren, så for mange i denne situasjonen vil dette være helt unødvendig.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar