Holder det med nytt grafikkort?

Dagens spørsmål:

Hei,
Jeg vurderer å kjøpe et Geforce med DDR minne, og lurer på om det vil fungere "topp" på min maskin selv om den ikke er så rask. Maskinen er en Pentium II 400 med 128 MB RAM. Er dette en fin løsning, eller må jeg må skaffe meg en ny prosessor for å få tilnærmet topp ytelse i spill?

Jon

Datadoktoren svarer:

Hvilket utbytte du vil få med din PC avhenger mest av hvilke spill du bruker. Bruker du et spill med maskinvarebasert Transform & Lighting, så betyr prosessoren svært lite siden grafikkbrikken tar seg av alle kalkulasjonene. Teoretisk skal det altså ikke bety noe om du har 400 eller 800 Mhz. Dette er teori, og praksis er ofte litt annerledes. I denne testen av Creative Annihilator Pro kan du lese mer om Transform & Lighting. Nå er det dessverre slik at det ikke er så mange spill som støtter denne T&L enda, men de kommer etterhvert.

Men selv om du bare har spill som ikke støtter T&L, vil vi anbefale dette kortet. Det gir utvilsomt best ytelse blant kortene som er på markedet akkurat nå uansett prosessorhastighet, og vi føler oss ganske sikre på at du vil få godt utbytte med din prosessor på 400 Mhz.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du interessert i å lese mer om Geforce, har vi så langt testet 3 slike kort med DDR-minne i vår løpende test av grafikkort, og flere kommer etterhvert.