Foto: Intel
Foto: IntelVis mer

Hjemmenettverk for alle fra Intel

Nesten alle som bruker en PC på jobben er koblet til en eller annen form for nettverk. Mange private hjem har nå mer enn en PC. Intel har nå lansert et meget enkelt og rimelig nettverkssystem som kobler disse maskinene sammen.

Har du kanskje to PCer, en til deg og en til barna? Krangler dere om hvem som skal bruke telefonlinjen til Internett? Trenger du en skriver til hver PC? Intel lanserer nå en enkel og rimelig løsning som knytter to eller flere PCer sammen.

Kobles til parallellporten

For at dette skal kunne brukes i de tusen hjem, må det være så enkelt som mulig. Alle PCer har en skriverutgang eller parallellport. Denne kobles til en liten boks fra Intel som igjen har utgang for skriveren din.

 Foto: Intel
Foto: Intel Vis mer

Bruker telefonledningen

Kabelen mellom PCene har du allerede. De fleste har i dag telefoner over hele huset. Det er typisk en på arbeidsrommet, barnerommet, i stuen og på soverommet. Felles for alle disse apparatene er at de er koblet sammen til samme analoge telefonlinje. Det som er helt sikkert, er at du må ha et telefonuttak i nærheten av PCen for å komme deg på Internett.

For å koble to PCer sammen, plugger du dem inn i hvert sitt telefonuttak. Telefonene, modemet eller telefaksen kobles igjen til nettverksboksen til Intel. Begge deler kan benyttes samtidig. Dette forutsetter selvfølgelig at de er koblet mot samme telefonlinje. Du kan også trekke en enkel telefonledning selv hvis du ikke har de nødvendige biapparatene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alt du trenger av programvare

Intel fokuserer på de viktigste funksjonene som et hjemmenettverk trenger, og leverer med programvare som gjør dette så enkelt som mulig. Mange av disse funksjonene er dyre og kompliserte funksjoner i nettverket på jobben din.

Med et hjemmenettverk kan to eller flere maskiner dele en Internett-forbindelse over samme modem. Modemet er koblet til en av PCene på vanlig måte og Intels programvare deler forbindelsen videre til alle de andre maskinene.

Du kan dele en eller flere skrivere mellom alle PCene. Den ene PCen kan ha en fargeblekkskriver til fotografier og andre morsomme utskrifter, og den andre kan ha en liten laser til utskrift av brev og andre enkle dokumenter.

Du kan dele filer mellom flere PCer akkurat som på jobben, men hastigheten på 1 Mbit pr. sekund er litt i tregeste laget for å kjøre programmer som er installert på en annen PC. For enkel dokumentdeling er hastigheten mer en bra nok.

Spillentusiastene kan spille mot hverandre over nettverket, eller delta i enda større grupper over Internett. Alt dette kan du gjøre samtidig.

Enkelt å koble til nye maskiner

Nettverket finnes som flere pakker som aller er komplette med programvare og kabler. Startpakken koster USD 189,- og inneholder to parallellport-bokser. Har du flere enn to maskiner, kan du utvide nettverket med en ekstra parallellport-boks for USD 99,-. Det finnes også et PCI-kort for deg som tør å åpne PCen, og ikke vil ha noen eksterne bokser. Ytelsen er den samme og prisen er bare USD 79,-.

Kravet til maskinen er 486 for parallellportversjonen, og Pentium for PCI-versjonen. Du må ha minimum 18 MB ledig harddiskplass og 8 MB minne. Du trenger en CD-ROM-leser for å lese den medfølgende CDen, men du kan produsere disketter for de andre PCene hvis disse ikke har egne CD-ROM-lesere.

Operativsystemet må være Windows 95 eller Windows 98.

Produktet er allerede i salg i USA, men kommer ikke til Europa før til neste år. Derfor er det vanskelig å spå hva det vil koste i Norge. All erfaring tilsier heldigvis at prisen i alle fall ikke vil være høyere om et år.