Hjemmekringkasting?

Hei,

Jeg har 1 tv i stuen som er direkte tilkoblet kabel-tv, dvs uten tuner. Hva utstyr trenger jeg for å overføre bilde og lyd til mitt 2. tv på soverommet, og slik at jeg ikke trenger å løpe frem og tilbake for å skifte kanaler? Tv-apparatet i stuen er tilkoblet en dvd-opptaker, men vet ikke om denne kan forenkle noe i denne saken?

Håper på et positivt svar!
Tim

Datadoktoren svarer

Hei

Det teknisk sett beste svaret på spørsmålet ditt er at du trenger en T-splitter og en kabel fra denne til hvert TV-apparat. Så må du ha en dekoder/tuner - analog eller digital - for hvert apparat.

Men jeg antar at det er trådløs overføring du har i tankene, og da har du et problem.

Du kan ikke overføre hele kabelsignalet med alle kanalene trådløst. Dette er per definisjon kringkasting, selv om det foregår i ditt eget hjem, og det er ikke tillatt. Derfor selges det heller ikke utstyr som lar deg gjøre det (du kan selvsagt kjøpe deg profesjonelt TV-senderutstyr, men det blir fort kostbart og komplisert ...).

Det eneste som er lov er å sende en kanal av gangen, og da MÅ du ha tuneren som velger kanal plassert i stua.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det finnes utstyr som har en slik tuner i senderdelen og en fjernkontroll som du betjener fra mottakersiden. Du finner det hos Clas Ohlson og andre butikker som selger elektroniske dingser til rundttusenlappen.

Men mange rapporterer at kvaliteten på bildet ikke blir så bra som de hadde ønsket seg, og er veldig avhengengig av forholdene i den aktuelle boligen,

Jeg foreslår at du finner utstyret i en butikk med returrett, i tilfelle det ikke skulle fungere tilfredsstillende.

OBS: Denne type utstyr fungerer bare på analog kabel uten dekoder, og ikke på satelitt eller digital kabelTV.

Hilsen Datadoktoren

Les alle spørsmål og svar