Foto: Microsoft
Foto: MicrosoftVis mer

Hjelp til oppgradering av Windows 98

Er du bekymret for at du ikke har den siste rettelsen fra Microsoft? Kan det være et sikkerhetshull eller en feil du ikke har hørt om? Microsoft legger stadig ut nye feilrettelser og småforbedringer til Windows 98, og spesielt til Internet Explorer. Snart vil du kunne få en funksjon som sier i fra når nye oppdateringer er tilgjengelige.

Det er ikke enkelt å følge med på strømmen av små oppdateringer og feilrettelser. Microsoft har allerede bygget inn en oppdateringsfunksjon i Windows 98 som skal forenkle dette for deg. Likevel er det ikke alltid like enkelt å vite når du skal benytte denne funksjonen.

LES OGSÅ:

Microsoft er akkurat ferdig med en komponent som automatisk informerer deg når det finnes nye oppdateringer tilgjengelig. Forutsetningen er at du jevnlig bruker Internett. Siden du selvfølgelig leser DinSide hver eneste dag, burde ikke det være noe problem. Når du får beskjed om at det finnes noe nytt, kan du bare starte "Windows Update" (den heter faktisk det på norsk også) og hente ned det du selv synes at du trenger.

Komponenten er ute til betatesting i disse dager, og kan hentes ned ved å starte "Windows Update" slik den er nå. Den nye funksjonen blir tilgjengelig i løpet av kort tid, og inntil videre må du selv kontrollere om det er kommet oppdateringer.

"Windows Update" er egentlig bare en link til "windowsupdate.microsoft.com". Via spesialfunksjoner i Internet Explorer kan du automatisk oppdatere operativsystemet med de nye funksjonene. "Windows Update" finner du helt øverst på start-menyen.

Liker ikke Netscape

Microsoft er ganske bestemt på at du må bruke Internet Explorer til dette. Hvis du går inn på "windowsupdate.microsoft.com" med f.eks. Netscape Navigator, blir du vennlig, men bestemt informert om at du bør starte denne funksjonen fra start-menyen din. I praksis havner du på samme sted, men med Internet Explorer som nettleser. Det hadde jo vært hyggelig om du i det minste fikk en oversikt. Hvis du går på Microsofts eget Windows 98 nettsted (www.microsoft.com/windows98) og fortsatt ikke bruker Internet Explorer, kommer du heller ingen vei. Også her må du innom "windowsupdate.microsoft.com" for å hente oppdateringene. Selv om det ikke går an å installere direkte, burde det være mulig å hente de ned og installere selv etterpå.

Artikkelen fortsetter under annonsen