Denne var vel inspirasjon bare i seg selv også? Foto: Flickr-bruker balladist, Creat
Denne var vel inspirasjon bare i seg selv også? Foto: Flickr-bruker balladist, CreatVis mer

Hjelp, det er Valentin!

Et råtips for deg som har glemt hele greia. Og det er gratis!

Selvsagt skal vi redde deg på den store dagen.

14. februar er dagen der alle pikehjerter drømmer om å få en oppmerksomhet fra mannen med stor M (vi innbiller oss at det ikke er like store forventninger i den andre leieren, men vi kan jo ta feil), og som leser av denne artikkelen er sannsynligheten over middels for at du hadde glemt hele greia.

Og som om ikke det var nok - i morgen forfaller studielånet, om et par uker må du betale årsavgiften og resten av måneden ser derfor ganske kjip ut økonomisk.

Slapp av, min venn. Faktisk kan det hende at vårt lille tips i dag kan være den beste valentinsgaven du noen gang har gitt bort. Og den koster deg ikke en krone.

Et romantisk bildealbum

Du skal nå få en enkel oppskrift på hvordan du lager et romantisk fotoalbum. Alt du trenger å gjøre, er å finne frem alle de fine bildene av deg og din kjære som du har lagret på harddisken.

Dette krydrer du med litt kjærlighetsbilder fra Flickr. Du kan for eksempel søke etter alle Creative Commons-bilder som er tagget med love, heart eller romantic. Det er masse å velge mellom. Last ned en håndfull - la oss si antall bilder du fant på harddisken delt på 2. Da får du en fin miks der en tredjedel av bildene i fotoalbumet vil være kjærlighetskrydder.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg må du ha passende musikk. Hvis dere har en sang som bare er deres - finfint. Hvis du ikke er helt sikker på hva du bør velge, kan du bruke Yamelo for å finne hva som var populært da dere traff hverandre. Sannsynligheten er høy for at sangen du finner får din kjære til å tenke på deg.

Klar?

Hjelp, det er Valentin!


Animotos Valentin-fotoalbum

Vi har tidligere skrevet om Animoto - nettets tøffeste fotoalbum. Dette er en tjeneste som lar deg laste opp bilder og velge musikk, og så må du vente noen minutter mens Animoto gjør litt "magic" bak sceneteppet. Resultatene blir et fengende lysbildeshow der overgang og bevegelser er tilpasset musikken.

Gjengen bak nettjenesten har, til din fortjeneste, laget en egen Valentine-variant med hjerter og det hele. Den finner du her: http://holidays.animoto.com/valentines2009.html. Du kan også se et eksempel på hvordan det blir seende ut her.

Du kan lage en filmsnutt opp til 30 sekunder uten å betale noe. Vil du slå på stortromma, kan du betale $3 og lage lysbildeshowet så langt du vil, og da kan du også laste ned filmen du har laget. Den kan du så vise på TV-en nede i stua, overføre til iPod eller noe annet festlig. (Ser du for deg at dette er noe du vil gjøre mer av, koster tjenesten $30 i året.)

Husk bare å holde din kjære unna DinSide i dag, da. Og ikke si til redaktøren min at jeg sa det.

URL: http://animoto.com/