Hitman 2

Synes du leiemorder-yrket høres spennende ut? I så fall kan du betrakte Hitman 2 som en lærebok i faget.

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det danskutviklede spillet Hitman overrasket mange med sin originale utforming da det kom for noen år siden. Du spilte en genetisk forbedret leiemorder, og snek deg gjennom massive brett der du eliminerte viktige figurer i den kriminelle underverdenen. Konseptet var å være så forsiktig som mulig, ikle deg ofrenes klær for å ikke bli oppdaget, fjerne lik og etterlate ingen spor.

Glimrende ide, men selve spillet hadde en del mangler – for eksempel dårlig kamera og ingen mulighet for å lagre underveis. I det nye spillet prøvde utviklerne å rette på disse problemene, og dette har de også klart.

Hevnen er søt

I Hitman 2 har 47 (det er heltens navn) trukket seg tilbake og reflekterer over tilværelsen i et siciliansk kloster. Dessverre innhenter fortiden han, og hans mentor, presten Vittorio, blir kidnappet. Motvillig tar 47 på seg dressen og 9mm-pistolen, og tar nye oppdrag.

Hitman 2
[Ugjyldig objekt (OPPSUM)]

Hovedfokuset er, som før, på å ikke bli oppdaget. De fleste brettene krever at du sniker deg usett inn i en eller annen bygning der et kryr av tungt bevæpnede vakter, og det er ikke lett å få til. Det viktigste er at du har fullstendig frihet til å velge hvordan til vil gå frem. Det å ta på seg andres klær er et vesentlig moment, så den beste løsningen er ofte å for eksempel kvele en av vaktene med en pianostreng (denne metoden lager minst lyd), ta på seg klærne hans å prøve å snike seg inn i bygningen. Men husk at selv om en slik løsning kanskje er best, så er det ikke den eneste – det er alltid nok av andre ansatte eller tilfeldig forbipasserende du kan stjele klærne til, og alltid mange veier du kan gå. Hitman 2 handler om å intelligent utnytte situasjonen til din fordel.

Om du vil ta frem de største våpnene og storme frem, er det også en mulighet. Likevel belønner spillet de spillerne som går forsiktig frem og unngår å bli lagt merke til.

Når du beveger deg rundt, er det viktig å følge med på en indikator som sier i fra hvis noen i nærheten begynner å fatte mistanke. For selv om det ser ut som om du passer inn, så vil soldatene eller vaktene fort begynne å lure hvis du oppfører deg merkelig. Så gjør det du skal, men gjør det forsiktig.

Hitman 2

Spillet foregår i mange fjerne lokasjoner – det begynner i St. Petersburg, og fortsetter i Japan, India, Midtøsten og andre steder. Alle brettene er svært omfattende og byr på mange muligheter. Oppdraget lyder som regel at du må drepe noen – hvordan du gjør det er opp til deg.
En ting vi er imponert over er det enorme våpenutvalget du får kose deg med. Pistoler, sniper-rifler, maskinpistoler, kniver og til og med en golfkølle kan du plukke opp og bruke. Det er nesten litt synd at du egentlig ikke får så mange sjanser til å skyte med de store våpnene, da det selvsagt er foretrukket at du lager minst mulig bråk.

Vær tålmodig

Utviklerne har som sagt fikset på mange av problemene som plaget oss tidligere. Nå kan du faktisk lagre underveis, selv om antallet lagringsmuligheter er begrenset. Den viktigste forbedringen er likevel at det rett og slett er enklere å orientere seg, og å skjønne hva du egentlig skal gjøre. Det var lett å bli forvirret i det første spillet – nå er spillopplevelsen blitt optimalisert.

Det er viktig å huske at hvis du først og fremst foretrekker spill der tingene går fort, da er ikke Hitman 2 noe for deg. Her gjelder det å være rolig og tålmodig – du må nok regne med å bruke lang tid på hvert brett, og det kreves en del prøving og feiling. Men får du det til, er det meget tilfredstillende.

Hitman 2

Det er egentlig det som er det største problemet med Hitman 2 i våre øyne – og det er jo ikke en gang spillets skyld! Det er rett og slett ikke et spill for alle, og det kan bli noe frustrerende for de som ikke er vant til slike saktegående spill.

Teknikken holder mål

Når det gjelder grafikken er Hitman 2 bra, men ikke så bra som de nylige perlene Unreal Tournament 2003 og No One Lives Forever 2. Motoren klarer seg bra både innendørs og utendørs, men vi savner litt mer detaljerte teksturer og bedre spesialeffekter.

Musikken er derimot flott, fremført av et fullstendig orkester, og passer godt til stemningen.

Konklusjon

Hitman 2 er et spill som byr på mange timer med underholdning og flere flotte øyeblikk. Det forutsetter bare at du setter deg i den riktige stemningen og smører deg med tålmodighet, for lett er det ikke. Men som sagt – er du flink, blir du belønnet. Vi anbefaler spillet, men No One Lives Forever 2, som også har mange snikeaspekter, er kanskje et bedre valg for de mer tradisjonelle spillerne.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer