Norskbygde fjernsynsapparater fantes det flere av i 1960. Rex Aristona hadde en 21" skjerm og kostet 2295 kroner, mer enn en liten formue den gang.
Norskbygde fjernsynsapparater fantes det flere av i 1960. Rex Aristona hadde en 21" skjerm og kostet 2295 kroner, mer enn en liten formue den gang.Vis mer

Historisk gullgruve for data- og elektronikkinteresserte

Glimrende arkivsøk gjennom 74 år med elektronikk- og datastoff.

Stiftelsen Elektronikkbransjen er et interesseorgan for elektronikk- og IT-bransjen, og ti ganger årlig gir de ut et fagblad med samme navn. Her kan medlemmene blant annet lese om nyheter på elektronikk- og IT-fronten, som regel med et overordnet bransjefokus.

Fagbladet har blitt utgitt siden 1937, dengang under navnet Radiohandleren. Siden har det skiftet navn noen ganger, "Elektronikkbransjen" har bladet hett siden 1990.

Nå har Elektronikkbransjen digitalisert og indeksert samtlige numre av fagbladet som er blitt utgitt gjennom 74 år, og gjort dem tilgjengelig for alle. Dermed kan du bla deg gjennom artikler og reklamesider fra radionettes glansdager, og helt fram til nettbrett og Android-telefoner i 2011.

Historisk gullgruve for data- og elektronikkinteresserte

(Fortsetter etter bildene)

Fra første nummer i 1937...

Historisk gullgruve for data- og elektronikkinteresserte


...til det aller ferskeste i 2011..

700 utgaver

- Bladet er en viktig historisk dokumentasjon for utviklingen i bransjen. Over 32.000 sider er nå gjort søkbare, eller man kan bla i de nesten 700 utgavene som er utgitt, sier ansvarlig redaktør Stian Sønsteng i Elektronikkbransjen.

Bak løsningen står svenske MyPaper, og fremtidige utgaver vil bli lagt inn i arkivet fortløpende, lover Sønsteng.

Du finner arkivet her.

Les også: Dette imponerte oss for 10 år siden