Spillytelse og strømbruk er kraftig forbedret i den nye generasjonen grafikkort fra AMD. Blant annet skal toppmodellen yte 60% bedre i spillet Battlefield 3 Foto: Fotofikling, DinSide Data
Spillytelse og strømbruk er kraftig forbedret i den nye generasjonen grafikkort fra AMD. Blant annet skal toppmodellen yte 60% bedre i spillet Battlefield 3 Foto: Fotofikling, DinSide DataVis mer

Hever bærbar-ytelsen betraktelig

AMD med ny generasjon grafikk.

I dag lanserer AMD tre nye grafikkbrikker beregnet for bærbar PC, Radeon HD 7700M, HD 7800M og HD7900M. Dette er de første grafikkbrikkene i verden basert på 28nm arkitektur, og både strømbruk og ytelse skal være kraftig forbedret i forhold til forrige generasjon, som var basert på 40nm arkitektur.

DinSide var, som eneste nordiske medium, til stede under presentasjonen av brikkene i Austin, Texas, tidligere denne måneden. Der fikk vi se hvordan svært krevende spill ble kjørt på en bærbar PC med HD7900M, med alle detaljer satt til maksimum. Det er ingen tvil om at tiden da bærbare PC-er stod tilbake for stasjonære til spilling, er over.

Tabellene under viser de tekniske detaljene og ytelsesforbedringer:

Hever bærbar-ytelsen betraktelig


Hever bærbar-ytelsen betraktelig


Her er ytelsen sammenlignet mot forrige generasjon topp-kort fra AMD.
Her er ytelsen sammenlignet mot forrige generasjon topp-kort fra AMD. Vis mer


Grafikkortene vil kunne integreres sømløst med en ny generasjon APU (prosessorer med integrert grafikk) fra AMD, "Trinity", som er ventet i midten av mai. Dette har tidligere kun vært mulig på Intel-baserte PC-er, med dedikert grafikk fra AMD og Nvidia.

På samme måte vil PC-en her, avhengig av hva som kreves av ytelse, umerkbart skifte mellom den integrerte og dedikerte grafikken. I tillegg introduserer AMD en rekke nye metoder for aldri å bruke mer strøm enn nødvendig.

For eksempel skal strømbruken fra grafikkbrikken være redusert med 34 prosent når skjermen bare viser et statisk bilde (for eksempel skrivebordet), og blir redusert til 0W hvis PC-en står lenge uten å bli brukt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stabiliserer video automagisk

En annen nyttig og morsom forbedring er AMD Steady Video 2.0. Hvis du for eksempel ser en video på YouTube som er filmet med ustødig hånd, vil denne teknikken sørge for å stabilisere den - mens den avspilles. Effekten kan enkelt skrus av og på etter behov.

Grafikkbrikkene er ventet i PC-er i løpet av april-mai. De første bærbare PC-ene med Trinity-løsninger vil være på markedet rundt 15. mai.

Les også: AMD utfordrer Intels Ultrabook