Hercules Terminator Beast 99

Dette grafikkkortet bruker Savage 4-prosessoren som kjerne, og har enkel og grei ytelse til en rimelig pris. Det er imidlertid en del ting som skuffer i forhold til andre konkurrerende kort som baserer seg på den samme prosessoren.

Hercules Terminator Beast 99
Beklager – dette elementet er ikke lenger tilgjengelig.

Vi har tidligere testet to kort basert på denne prosessoren: 3852>Creative 3D Blaster Savage 4 og 4209>Diamond Stealth III. I begge testene konkluderte vi med at disse kortene er best for middels raske PCer, og for brukere med begrenset budsjett. Produsenten S3 har tatt med en del moderne teknologi i utviklingen, men generelt er brikken treg i forhold til TNT2 eller Voodoo 3. Dette er også tilfelle med Terminator Beast 99.

LES OGSÅ:

Kortet vi fikk er bulk-utgaven, så vi fikk ikke se hvilken programvare som eventuelt følger med, utenom en CD med drivere. Driverne er av typisk Hercules-kvalitet, med mange detaljerte innstillingsmuligheter, blant annet et overklokkingsprogram. Vi ble overrasket over at kortet i utgangspunktet var klokket veldig lavt, 110/125 MHz. Vi valgte imidlertid å teste kortet slik det var klokket fra produsenten, noe som synes tydelig på resultatene.

3D-ytelse

Testresultatene er lavere enn for andre Savage 4-kort. Grunnen er at de andre kortene er klokket høyere. Terminator har samme ytelsesmønster som de andre Savage 4-kortene: høyt for lave oppløsninger, og betydelig lavere på høye oppløsninger.

Bildekvaliteten er bra, med detaljerte teksturer og fin fargegjengivelse. Dette skyldes støtte for teksturer på opptil 2048x2048 piksler. Det er også støtte for32-bits farger, men dette gir ca. 10% tap i hastigheten, og kortet har også S3TC-teknologien som dessverre fremdeles ikke brukes av noen spill på markedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vi forsøkte oss på overklokking, og med hastigheten økt til over 120 MHz viser Terminator omtrent samme ytelse som andre Savage 4-kort. Men hvis du ikke tør/vil overklokke, sitter du igjen med et kort som er tregere enn alle andre.

2D-ytelse

Koretet skuffer med ytelse for 2D-grafikk, og testresultatene ligger langt under gjennomsnittet. Bildet er skarpt og klart, men vi vil ikke anbefale kortet for brukere som setter stor pris på 2D-hastighet.

Konklusjon

I utgangspunktet kommer dette kortet mye dårligere ut enn andre Savage 4-baserte konkurrenter. Er du villig til å overklokke kan du oppnå betydelig bedre resultater,Dette kortet er egentlig bare interessant for deg som kan og vil overklokke, men uansett er ikke denne brikken godt nok for deg som er interessert i høy spillytelse.

Har du en forholdsvis treg maskin, og trenger et nytt kort til arbeid som er lite krevende for grafikken kan Terminator være en mulighet.

Men er du på jakt etter et Savage 4-kort, gjør du et bedre kjøp ved å velge grafikkkort som er produsert av enten Creative eller Diamond.