Her vinner Internet Explorer

Stopper farlige nettsider desidert mest effektivt.

SmartScreen Filter stopper nesten alt, ifølge ny, uavhengig rapport.
SmartScreen Filter stopper nesten alt, ifølge ny, uavhengig rapport. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er vel knapt noe annen programvare som får mer tyn av konkurrentene og motstanderne enn Microsofts Internet Explorer. Nettleseren, som hadde så mye som rundt 90% markedsandel for få år siden, dominerer ikke lenger i alle markeder - takket være alternativer som Google Chrome, Firefox, Safari og norske Opera.

Mye av kritikken har gått på at nettleseren ikke er trygg å bruke. Det bildet har hengt ved Internet Explorer siden versjon 6.0, selv om det ikke nødvendigvis lenger er er den hele og fulle sannheten.

Les også: Dette fjerner alle surfespor

Avslørte nesten alt

Hva med deg?

Hvilken nettleser bruker du? (Avsluttet)
Chrome(34%) 712
Firefox(28%) 587
Opera(18%) 388
Internet Explorer(13%) 285
Safari(6%) 130
Annen(1%) 18
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.


Nylig publiserte det uavhengige testlaboratoriet NSS Labs en rapport som viste at Internet Explorer gruser all konkurranse når det gjelder å avsløre farlige nettsider.

Testen har tatt for seg såkalt social engineering-angrep, altså angrep som bevisst prøver å manipulere brukeren til å gjøre ting som truer datasikkerheten. Det kan for eksempel være alt fra å få deg til å gi fra deg opplysninger du burde holde for deg selv, til å klikke på knapper som i praksis planter ondsinnet kode på PC-en din. Her er altså Internet Explorer er vesentlig bedre enn konkurrentene til å avsløre farene, og det takket være funksjonene Smartscreen URL Filter og Smartscreen Application Reputation. Førstnevnte finnes i både verson 8.0 og 9.0 av nettleseren, mens sistnevnte kun finnes i versjon 9.0.

Mens Internet Explorer blokkerte 90% av disse truslene, klarte for eksempel Chrome 10, Firefox 4 og Safari 5 kun 13% hver, skriver amerikanske PC World.

Smartscreen-filteret gir deg advarsler som denne.
Smartscreen-filteret gir deg advarsler som denne. Vis mer

(Artikelen fortsetter under bildet)

Ikke hele sannheten

En innvending som rettes mot rapporten er at Social Engineering kun er én av mange trusler man støte på på nettet, og i så måte gir ikke rapporten det hele og fulle bildet av hvor sikre nettleserne er.

Du finner mer informasjon og tolkninger av rapporten hos amerikanske PC World.

Les også: Google vil fjerne adresselinjen

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!