Nye Spotify lar deg lage egne "kanaler" som spiller tilfeldig musikk som du vil like, hvis algoritmene fungerer slik de er ment å fungere.
Nye Spotify lar deg lage egne "kanaler" som spiller tilfeldig musikk som du vil like, hvis algoritmene fungerer slik de er ment å fungere.Vis mer

Her ser du nye Spotify

Nye funksjoner som (musikk)perler på snor, nå kommer Spotify også med radio.

CD-ene er snart borte fra butikkhyllene, takket være den eksplosive veksten i streamingtjenester som Wimp, Beat og Spotify. Og våre nye musikkvaner åpner for helt nye måter å både oppleve, oppdage og dele musikk på.

LES OGSÅ:

Å lese en musikkanmeldelse i Dagbladet for eksempel, for i samme øyeblikk å spille av musikken direkte fra anmeldelsen, er ikke lenger noen fremtidsvisjon. Dette er bare én av mange nye funksjoner som er blitt mulig i den ferskeste Spotify-klienten, ved hjelp av såkalte apps eller miniprogrammer.

Les mer om apps i Spotify

Nå har også radio-funksjonen i Spotify fått en ordentlig overhaling. Du har så langt kunne velge mellom forskjellige forhåndsprogrammerte "stasjoner" basert på sjanger, for eksempel 80-talls, Heavy Metal, etc, og så spilles musikk som passer til valget ditt:

Her ser du nye Spotify

Den nye radio-funksjonen, som foreløpig kun er tilgjengelig i en ny betaversjon av Spotify-klienten, er langt mer fleksibel. Her kan du lage dine egne stasjoner, basert på en artist eller sang du liker godt, og så sørger avanserte algoritmer for å plukke ut musikk du forhåpentligvis også vil like fra Spotifys mer enn 15 millioner låter, og legger denne i kø. Du kan fortsatt hoppe til neste spor, men du kan ikke gå tilbake.

Funksjonaliteten er ikke veldig ulik den du finner i Last.FM, som for øvrig også finnes som app til Spotify.

Du kan lage ny "radiokanal" på flere måter, blant annet ved å taste inn artist eller sang.
Du kan lage ny "radiokanal" på flere måter, blant annet ved å taste inn artist eller sang. Vis mer

Den nye radioen blir gjort tilgjengelig for alle brukerne, inkludert gratisabonnenter, men da bruker man samtidig av den månedlige 10-timers kvoten, får vi opplyst fra Spotify.

Spotify har også innført søk mens du skriver i søkefeltet i den nye betaversjonen:

Her ser du nye Spotify

Last ned betaversjonen av nye Spotify her.