Installasjon av Windows 8 på Acer Timeline X 3830T og de fleste andre PC-ene vi har testet operativsystemet på, går utrolig glatt. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Installasjon av Windows 8 på Acer Timeline X 3830T og de fleste andre PC-ene vi har testet operativsystemet på, går utrolig glatt. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Her gruser Windows 8 sine forgjengere

Mye enklere og raskere å installere.

Det er fortsatt mer enn en måned til Windows 8 er på plass i butikkhyllene, men nysgjerrige kan allerede nå laste ned en 90-dagers versjon av Enterprise-utgaven. Den gir deg full funksjonalitet, men kan ikke oppgraderes eller endres når prøveperioden er ferdig.

Les: Last ned 90-dagersversjon av Windows 8

For oss som jobber mye med PC-konfigurering og Windows-installasjoner, er det interessant å se hvilke grep Microsoft har gjort for å forenkle installasjonsprosessen, og gjøre den raskere. Dette er den desidert raskeste Windows-versjonen å installere, noensinne.

10 minutter

Når vi installererer fra en minnepinne til en helt ordinær PC, tar det sjelden mer enn 10 minutter å installere Windows 8. Er den utstyrt med SSD går det ofte enda raskere. Vi understreker at dette gjelder såkalt "clean install", altså å installere til en blank harddisk/SSD, ikke oppgradere fra eldre Windows-versjoner. Slik installasjon vil naturlig nok ta mye lengre tid.

En annen vesentlig forbedring er at driverdatabasen er vesentlig oppdatert i forhold til Windows 7. Dette gjelder ikke bare ny maskinvare, men også eldre, er vår erfaring. Vi har til nå installert Windows 8 på 7-8 maskiner i redaksjonen, og opplevelsen har i stor grad vært meget positiv hva angår støtte for maskinvare.

Klar til bruk på 1-2-3

På flere av maskinene var det ikke behov for å installere drivere i etterkant til maskinvaren, alt var på plass så snart Windows-installasjonen var ferdig. Ved et par anledninger forsvant utropstegnene i Enhetsbehandling umerkbart i bakgrunnen så snart vi var koblet til nettet. Windows fant driverne automatisk, og lastet dem ned fra Windows Update.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Windows 8 Release Preview Compatibility Center kan du finne ut om maskinvaren og programvaren din er Windows 8-kompatibel. I hovedsak vil det meste som fungerte i Windows 7 også fungere i Windows 8, ifølge Microsoft. Det er også vår erfaring, med unntak av enkelte videoredigerings- og backup-programmer har det meste fungert helt fint så langt.

Samleside: Windows 8