Her finner du bakgrunnsbilder

Lyst på ny skrivebordsbakgrunn? Her finner du de beste.

Det overrasker oss stadig hvor mange som fortsatt bruker det forhåndsdefinerte bakgrunnsbildet som følger med Windows.

For - det er lett som en plett å bytte det ut, og en så liten ting kan være det lille som gjør at maskinen plutselig føles litt mer personlig.

Når du skal laste ned en skrivebordsbakgrunn, er det smartest å finne et bilde som har akkurat like høy oppløsning som du har på skjermen selv. Da trenger du hverken å beskjære eller strekke det. Når du har funnet et fint bilde, kan du enkelt og greit høyreklikke på det og velge "sett som skrivebordsbakgrunn" eller tilsvarende på de aller fleste operativsystemer og nettlesere.

Her er noen av nettets beste ressurser for å finne fine bakgrunnsbilder:


Deviantart.com

, http://www.deviantart.com
Det store nettstedet for brukergenerert kunst slutter aldri å imponere - mye av det som lages her, enten det er bakgrunner, dikt eller håndtegninger, er rett og slett til å få hakeslipp av.

Et fint utgangspunkt for å finne en fin skrivebordsbakgrunn er /customization/wallpaper/minimalistic


InterfaceLIFT

, http://interfacelift.com/
Et innholdsrikt nettsted for deg som er på jakt etter ikoner, temaer eller bakgrunnsbilder. Har god oversikt over tilgjengelige størrelser, hvilke som er de mest populære, kategorier etc.

Et fint utgangspunkt: Toppliste basert på antall nedlastinger


Social wallpapering

, http://www.socwall.com/
På dette nettstedet stemmer brukerne på hvilke bakgrunner de synes er best, og de er alle plassert i kategorier. Siden er ganske rask i bruk og svært brukervennlig.

Et fint sted å starte er rett og slett å holde muspekeren over "browse"-knappen på forsiden.


14 pixels

, http://www.14pixels.com/
Riktignok finnes det ikke så mange bakgrunner på dette nettstedet, men det som imidlertid er kjekt, er at nettstedet automatisk oppdager hvor høy oppløsning du kjører slik at du får se de bildene som passer til din skjerm.


Customize.org

, http://customize.org/wallpapers
Med over 13.000 bakgrunnsbilder i databasen er det litt å velge mellom her. Bakgrunnene er tagget med ulike stikkord, og du kan dessuten søke på farge hvis du for eksempel føler deg litt rosa i dag.

Nettstedet har for øvrig en haug av grafikk og temaer til mange andre programmer også.