Her er YouTube RealTime

... og du kan få det allerede i dag. Av oss.

Mens YouTube lenge har hatt begrenset funksjonalitet med tanke på det sosiale, står nå den nye tjenesten Realtime på lanseringsplanen, og vi har testet tjenesten allerede.

Med YouTube realtime kan du se hva dine venner ser på akkurat nå, i tillegg til å få beskjed når noen legger til en filmsnutt i sine favoritter, deler ut stjerner, kommenterer en video og andre aktiviteter man måtte bedrive på YouTube.

Dermed får du nok en innfallsvinkel til å oppdage nye godbiter på nettets mest populære videotjeneste.

>> Finner filmene du vil elske

Slik fungerer det

YouTube Realtime legger seg som en egen statuslinje i bunnen av alle YouTube-sider og ser slik ut:

Her er YouTube RealTime


. o O (Typisk nok er ingen venner online når man skal ta skjermbilde.)

. o O (Oi, vent, der kom det en.)

Her er YouTube RealTime


Som du ser kan du se dine venners siste aktiviteter, og også hva de ser på akkurat nå. Ved siden av hver video har du også en lenke for å legge til videoen i din Quicklist; en midlertidig spilleliste du kan titte på ved senere anledning.

Du bestemmer selv hva slags innhold du vil dele med andre via profilsiden. For eksempel trenger du ikke å vise hva du ser på, men kanskje vil du dele med andre når du legger til en video i favorittlisten. Du kan også enkelt deaktivere RealTime når du ser på tyggegummipopvideoen du ikke er så veldig stolt av at du digger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

I tillegg er det mulig å invitere venner til å se videoer hvis du tror de vil like den:

Her er YouTube RealTime


Vi har invitasjoner!

YouTube Realtime er ennå ikke åpent for alle, men alle som får tilgang, får også 25 invitasjoner de kan dele med venner og kjente. Invitasjonsprosessen er litt annerledes enn hva vi er vant med, så det er lite egnet å bruke invitasjonsforumet denne gangen.

Slik gjør vi det denne gangen:

  • Du kan bare invitere YouTube-venner til RealTime. YouTube-vennskap fungerer på samme måte som Facebook, der begge parter må være enige i at dere er venner.
  • Hvis du får invitasjon til YouTube Realtime, legger du til en post under denne artikkelen med lenke til brukerprofilen din på YouTube. Denne er på formen http://www.youtube.com/[ditt brukernavn].
  • De som har lyst på invitasjon legger deg så til som YouTube-venn, og så deler du ut invitasjoner til så mange du har lyst til - vi skjønner det selvsagt om du vil spare noen av invitasjonene til dine egne venner, men håper du i hvert fall vil dele noen med DinSides lesere.
  • For å dele ut en invitasjon, trykker du på den lille konvolutten øverst og går til friend invites for å akseptere venneforespørsler. Deretter kan du klikke på online friends nederst og trykke på invitasjonslenka.
  • VIKTIG: Når du er tom for invitasjoner, eller ikke har flere igjen, svarer du på ditt eget innlegg og sier i fra om at det er tomt. Dermed kan andre lett se hvem som har invitasjoner igjen og hvem som ikke har.
  • Hvis alle følger denne fremgangsmåten, vil det i teorien gå slik at alle som vil ha invitasjon, får invitasjon. Klarer vi det?