Starke Sub Zero er en av modellene som får det nye, helintegrerte USB-systemet. Foto: Produsenten
Starke Sub Zero er en av modellene som får det nye, helintegrerte USB-systemet. Foto: ProdusentenVis mer

Her er USB-sykkelen

Sykkel med USB-port? Javisst er det smart!

En sykkel med USB-port var faktisk noe jeg drømte om allerede da jeg syklet til Tromsø i 2008 - og tre år senere er den altså i ferd med å bli en realitet. Silverback Labs har utviklet en integrert strømgenerator som blir å finne på flere av selskapets "Starke" bysykkelserie i 2012.

Men helt revolusjonerende er USB-sykkelen ikke. Silverback Labs har også USB-port på noen 2011-modeller, men i 2012 skal løsningen være langt mer integrert og diskré.

Les også: Vi tester elektrisk sykkel

Dynamo i navet

Utgangspunktet er naturligvis en dynamo som sitter i navet, og denne generer nok strøm til å lade GPS-en, mobiltelefonen eller MP3-spilleren mens du tråkker. Selve USB-porten sitter nå integrert i rammas fremre del, skriver nettstedet Technobuffalo.

Enkelte av årets modeller har også USB-port, men løsningen har ekstern kabel og er mindre diskré enn 2012-utgaven. Foto: Produsenten
Enkelte av årets modeller har også USB-port, men løsningen har ekstern kabel og er mindre diskré enn 2012-utgaven. Foto: Produsenten Vis mer


Hadde jeg hatt en slik i 2008 hadde jeg sluppet jaget etter stikkontakter hver bidige kveld.

Vår kilde foreslår for øvrig at man kan koble til en USB-vifte, og dermed få god avkjøling underveis - noe jeg overhodet ikke kan huske å ha sett behovet for under mine 180 mil langs norske landeveier i mai.

Blir vanlig?

Priser og tilgjengelighet vet vi foreløpig ikke noe om, men vi skulle gjerne sett at andre sykkelprodusenter fulgte Silverback Labs' eksempel. Du finner mer informasjon om sykkelen på Silverbacklab.com.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Husk dette før du sykler.

Kjenner du til lignende produkter? Bruk debatten under!