Her er tilbudene - og våre favoritter

Tre PC-tilbud skiller seg positivt ut, men kun ett av dem er best.

Det er fortsatt mange gode grunner for å velge en stasjonær PC. Du får fortsatt mer ytelse for pengene enn om du velger en bærbar, du får mer lagringsplass og en maskin som er enklere å oppgradere på de fleste områder, du får større skjerm og bedre ergonomi, og du får også en maskin som er verre å rappe med seg dersom huset ditt skulle bli besøkt av uinnvidde på nattestid.

Og før vi går i gang med å presentere hvert tilbud må vi understreke at disse åtte tilbudene er helt i toppklasse av hva du kan forvente for 6.000 kroner i dag.

Vi har laget en tabell for at det skal bli enkelt for deg å sammenligne spesifikasjonene. For raskt å kunne se forskjellene, har vi markert egenskaper som skiller seg spesielt ut i positiv eller negativ retning, med henholdsvs grønn og rød farge. Klikk under tabellen for å se den i full størrelse:

Her er tilbudene - og våre favoritter


Amentio/Datakjeden

Her er tilbudene - og våre favoritter


Datakjeden Entry Level er en maskin som Amentio/Datakjeden bygger selv. Den er Intel-basert, og har en kraftig i3-prosessor og 4 GB minne. Skjermen er stor og byr på full HD-oppløsning.

Det som trekker ned er begrenset grafikkytelse til spill (den er imidlertid rask nok til HD-video), og at PC-en mangler innebygd minnekortleser. Det er imidlertid en smal sak å oppgradere denne PC-en hvis du senere skulle ønske det.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dustin Home

Her er tilbudene - og våre favoritter


Hos Dustin Home får du nå Vostro 430 fra Dell til redusert pris. Den har den samme kraftige prosessoren som i Datakjedens PC, og har hele 10 USB-porter.

Den har litt kraftigere grafikkløsning enn i foregående tilbud, men ikke noe som spillentusiastene vil falle for. En relativt beskjeden lagringsplass i forhold til de andre, samt oversiktens minste skjerm, trekker ned.

Komplett

Her er tilbudene - og våre favoritter


Komplett Home - DinSide november er en svært potent maskin som Komplett bygger selv. Det betyr at du enkelt kan endre og oppgradere maskinen etter behov. Den har, sammen med Netshops PC, oversiktens kraftigste prosessor - en firekjernet AMD Athlon II X4640. I tillegg byr PC-en på oversiktens klart raskeste grafikkløsning, med god margin. Dette er maskinen du skal velge hvis du er glad i spilling. I tillegg får du tre års garanti.

Skjermen har full HD-oppløsning, men er ikke oversiktens største. For øvrig lite (eller ingenting) å pirke på, dette er et svært godt PC-tilbud.

MPX

Her er tilbudene - og våre favoritter


Kompletts søsterselskap MPX har valgt en litt annen vri, og tilbyr en ferdig konfigurert maskin fra Acer. Den er eneste maskin denne gang som leveres med innebygd trådløst nettverkskort. Den har også hele 10 USB-porter og leveres med en stor full HD-skjerm fra BenQ. Vi nevner også at du med denne PC-en får en gratis sikkerhetspakke fra Trend Micro med på kjøpet, med tre års fri oppdatering. Det er bra!

Forøvrig er det en maskin som er på det jevne hva øvrige spesifikasjoner angår, vi trekker litt for at du kun får ett års garanti, samt at den ikke kan leveres før 27. november.

Multicom

Her er tilbudene - og våre favoritter


Multicom 435 er en maskin som Multicom selv bygger, og som vanlig byr selskapet på mye for pengene. Her får du en kraftig Intel i3-prosessor, hele 11 USB-porter (som blant annet sitter i tastaturet), samt USB 3.0-støtte. Du får dessuten 3 års garanti på maskinen, og den kan lett skreddersys etter behov.

Litt lang leveringstid må du påregne, og høyttalere må du besørge selv. Men alt i alt et meget godt tilbud.

Netonnet

Her er tilbudene - og våre favoritter


Hos Netonnet får du en kompakt maskin fra Packard Bell. Spesifikasjonsmessig helt på det jevne, med stor full HD-skjerm som det mest positive. Vi gir også pluss for at du får med Adobe Photoshop Elements i fullversjon.

Du må imidlertid besørge høyttalere selv, og må klare deg med ett års garanti.

Netshop

Her er tilbudene - og våre favoritter


Netshop har til vane å tilby kraftige maskiner i DinSides PC-oversikt, og "DinSide nov 2010" er intet unntak. Dette er en maskin som Netshop bygger selv, og som enkelt kan skreddersys. Her får du oversiktens kraftigste prosessor (samme firekjernet AMD-prosessor som i Kompletts PC) og superraske USB 3.0-porter. Vi gir også tommelen opp for 3 års garanti.

Eneste vi har på negativ-siden er at PC-en leveres uten minnekortleser, men det er flisespikkeri. Dette er et meget godt tilbud.

PS

Her er tilbudene - og våre favoritter


Dette PC-tilbudet er å regne som en outsider i dette selskapet. Det er nemlig ikke PS som bygger den for deg, det må du gjøre selv.

Da skulle vi kunne forvente at du får mye for pengene i forhold til de andre tilbudene, men det gjør du slett ikke.

Den har riktig nok et bra grafikkort og har USB 3.0-porter, men oversiktens svakeste prosessor og ingen andre "höjdare" i forhold til konkurrentene gjør at vi gir tommelen ned på dette tilbudet.

Vårt PC-valg

Vi har allerede gitt "Mye for pengene"-stempel til Multicom og Netshop. Disse to utmerker seg positivt i forhold til de fleste andre, med unntak av ett tilbud.

Og det får du fra Komplett.no.

Oversiktens kraftigste prosessor, klart kraftigste grafikkløsning, tre års garanti og ellers gode spesifikasjoner. Det klarte ingen andre å matche denne gangen.

"Beste PC-tilbud" går til Komplett for modellene Komplett Home - DinSide PC November 2010.

Her er tilbudene - og våre favoritter


Her finner du flere ferske sammenligninger av PC-tilbud