Her er Spotify-opptakeren

Det måtte komme. Forvandler sangene du lytter til til MP3-filer.

Du vil kanskje rynke på pannen når du leser dette, men mange vil hevde at det faktisk er fullt lovlig å spille inn musikk og video fra streamingtjenester, så lenge opptakene skal brukes privat og ikke videreformidles til andre*

(* Se oppdatering nederst i saken)

Dette ble avgjort tidlig på 80-tallet, i "Betamax-saken" i USA, som faktisk regnes som en av hovedgrunnene til at videospillere med opptaksfunksjon etter hvert ble allemannseie.

Les også: Musikk-piratene går nye, lovlige veier

Den digitale tidsalderen med online fildeling gjør det imidlertid langt mer fristende å dele slikt innhold, men så snart du deler filene dine, forsvinner en hver tvil. Det er ulovlig.

Fra lydstrøm til MP3-filer

Vi har flere ganger tidligere omtalt programmer som tar opp det du hører gjennom lydkortet, og lagrer lyden som filer på harddiskenn. Spotify Recorder ligger i samme kategori, og spiller inn musikken du lytter til på Spotify helt automatisk, og lagrer den i form av MP3-filer i "Min Musikk"-mappen, ferdig tagget og formatert. Men altså: En sang på fire minutter tar fire minutter å lagre. Det er opptak det er snakk om.

Programmet virker for øvrig svært prematurt. Du finner absolutt ingen knapper annet enn en "Make a Donation"-knapp øverst i hjørnet. Du har med andre ord ingen muligheter til å påvirke verken bitrate, filnavn eller plassering. Her må du bare følge programmets standarder, og lydmessig ligger den på 128 kbps. Ikke for audiofile, altså, men greit nok til MP3-spilleren, kanskje?

Du kan riktig nok høyreklikke på sangene og endre på taggene, men det er også alt.

*OPPDATERT: Vi er blitt gjort oppmerksom på at det i følge EULA-en (End User License Agreement) mellom Spotify og deg som bruker, ikke er lov å gjøre opptak av musikken, selv om den kun skal brukes privat. Vi har derfor fjernet lenken til programmet.