Sonys første ultrabook blir rimelig. Kan den gjøre vei i vellinga for Sony? Foto: Sony
Sonys første ultrabook blir rimelig. Kan den gjøre vei i vellinga for Sony? Foto: SonyVis mer

Her er Sonys Macbook Air-utfordrer

Sony klar med sin første ultrabook.

Sony er ikke helt ferske hva angår å lage tynne og solide bærbare PC-er, men T-serien er første som er laget på bakgrunn av Intels Ultrabook-initiativ. Stikkord er spesialsydd ULV-prosessor fra Intel, SSD eller hybriddisk, god batteritid samt en tykkelse som ikke skal overgå to centimeter.

Sent men godt?

Og selv om Sony kommer sent til Ultrabook-bordet, og kanskje noe overraskende kommer med en modell i juni 2012 som er basert på førstegenerasjon Ultrabook-prosessor, ser maskinen absolutt fin ut. Dessuten må vi si at vi synes prisen er overraskende lav - billigste utgave vil koste rundt 6300 kroner veiledende. Vi blir ikke overrasket om nettbutikkene raskt vil tilby den til under 6000 kroner.

Sonys første ultrabook blir rimelig. Kan den gjøre vei i vellinga for Sony? Foto: Sony


Maskinen har et aluminium/magnesium-chassis, og måler 226 x 17,8 x 323 mm. Dermed er den godt under tocentimeter-kravet i tykkelse. Vekten er imidlertid litt høyere enn på maskinene vi har testet det siste halve året, med sine 1,6 kg. Dette skyldes i stor grad batteriet, som ifølge Sony skal holde i bortimot ni timer, noe som vil være helt i toppen sammenlignet med konkurrentene - dersom det stemmer.

Skjermen måler 13,3 tommer, og har en oppløsning på 1366 x 768 piksler, og billigste konfigurasjon kommer med en Intel Core i3-2367M-prosessor, 4 GB RAM og 320 GB hybrid harddisk/SSD.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bra utstyrt

For øvrig kommer maskinen med trådløst nett (B/G/N), Bluetooth 4.0-støtte, to USB-porter, hvorav én er USB 3.0 og 1,3 megapiksels webkamera. Den har også både HDMI- og VGA-utganger, samt støtte for kablet gigabit nettverk. Operativsystemet er Windows 7 Home Premium 64-bit.

Sony fremhever også at maskinen har høyttalere som gir god lyd, noe som er sjelden vare i dette segmentet.

Maskinen kommer i butikkene i midten av juni, og DinSide er lovet et testeksemplar på det tidspunktet.

Ferske bærbar-tester fra DinSide Data