<B>ER SJU TOMMER NOK:</B> Basert på våre erfaringer med Samsungs aller første Galaxy Tab som kom høsten 2010, så er det det. Prisen er også liten.
ER SJU TOMMER NOK: Basert på våre erfaringer med Samsungs aller første Galaxy Tab som kom høsten 2010, så er det det. Prisen er også liten.Vis mer

Her er Samsungs nye sju-tommer

Nettbrett med siste Android-versjon og en riktig så pen pris.

Samsung introduserte i dag enda et medlem i den etterhvert ganske store familien med Android-baserte nettbrett.

Navnet er ganske ille, men Galaxy Tab 2.0 (7.0) – Samsung skriver det slik i pressemeldingen, og vi antar derfor at også parentesen skal være med – har veldig hyggelige spesifikasjoner og en minst like hyggelig pris.

Knallpris

Galaxy Tab 2.0 kommer til å koste fra 2.400 kroner når den kommer i norske butikker i løpet av mars, og det er en pris blant annet Apple bør legge merke til. Deres rimeligste iPad begynner tross alt på rundt 3.800 kroner.

Ønsker du 3G-kobling på brettet må du ut med 2.990 kroner. Denne modellen er det også mulig å ringe med.

Spesifikasjonene er verdt å legge merke til: Android 4.0 er aller siste versjon av Googles mobile operativsystem for smartmobiler og nettbrett, og det er forhåndsinstallert på Galaxy Tab 2.0. Samsungs Touchwiz-skall med tilleggsfunksjoner og utvidet brukertilpasning er også med.

Liten, tynn og lett

FERSK ANDROID: Samsung Galaxy Tab 2.0 (7.0) kommer med "Ice Cream Sandwich", også kjent som versjon 4.0 av Googles mobile operativsystem.
FERSK ANDROID: Samsung Galaxy Tab 2.0 (7.0) kommer med "Ice Cream Sandwich", også kjent som versjon 4.0 av Googles mobile operativsystem. Vis mer


En tokjerneprosessor på 1GHz står for hjernekraften, mens skjermen har en oppløsning på 1024x600 piksler. Det er nesten like mye som på en iPad, men ettersom det blir fordelt på en betydelig mindre flate vil skarpheten garantert bli merkbar.

Brettet kommer med 16 gigabyte internminne, men med minnekortplass er det ikke noe problem å utvide lagringskapasiteten med opptil 32GB (micro-SD-kort).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vekten er også imponerende. Brettet veier bare 341 gram, i tillegg til å måle snaue 20 centimeter i høyden, drøye 12 centimeter i bredden, og med en tykkelse på 10.5 millimeter.

Batteritiden for avspilling av musikk oppgis til pene 39 timer (merk deg dog at avspillingstiden for video ikke er oppgitt. Standby-tiden skal være drøye 1000 timer, noe som også er svært imponerende om det stemmer i praksis.

DinSide.no kommer tilbake med test så snart som mulig.