Samsung Galaxy Tab 7.7 veier bare 335 gram, eller rundt halvparten av en iPad. Den er også vesentlig mindre. Foto: Samsung
Samsung Galaxy Tab 7.7 veier bare 335 gram, eller rundt halvparten av en iPad. Den er også vesentlig mindre. Foto: SamsungVis mer

Her er Samsungs nye nettbrett

Lanserte flere nyheter under årets IFA-messe i Berlin.

Samsung var en av de første som virkelig utfordret Apple på nettbrett-fronten, og vi tror ikke konkurransen blir mindre når de nå lanserer flere nye brett.

Samleside: IFA 2011

Nye Galaxy Tab-brett

Først ut er Galaxy Tab 7.7, som får en skjerm på 7,7 tommer, som er vesentlig mindre enn både iPad og storebror Galaxy Tab 8.9 som kom tidligere i år.

Det er også vesentlig lettere, veier kun 335 gram og er 7,89 millimeter tynt, får vi opplyst fra Samsung.

Brettet har fått forbedret skjerm, av typen Super AMOLED plus. Det skal blant annet være langt enklere å bruke utendørs, ifølge produsenten.

I likhet med Galaxy Tab 8.9 kan brettet også brukes som telefon.

Galaxy Tab 8.9 kommer også i ny utgave, med støtte for LTE (også omtalt som 4G - fjerde generasjon mobilnett). Det skal blant annet gi en teoretisk nedlastingshastighet mot Internett på 100 MB pr sekund. Også denne får super AMOLED plus-skjerm, dobbelkjerneprosessor på 1,5 GHz og Android 3.2 "Honeycomb".

Brettene kommer til Norge rundt nyttår, utsalgsprisen for Galaxy Tab 7.7 skal ligge på rundt 5.300 kroner, men den vil bli lansert sammen med nordiske teleoperatører, får vi opplyst. Det kan bety at det blir subsidierte priser mot binding av abonnement. Pris for oppdatert 8.9 har vi ikke fått - foreløpig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Sony lanserer Playstation-nettbrett

Slate PC med Windows

I tillegg til disse to nyhetene lanserer Samsung også et Windows 7-basert nettbrett. Slate PC har en berøringsfølsom skjerm på 11,6 tommer, men den kan også brukes som en vanlig PC med docking og trådløst tastatur og mus.

Samsung Slate PC plasserer seg midt mellom vanlig PC og nettbrett. Foto: Samsung
Samsung Slate PC plasserer seg midt mellom vanlig PC og nettbrett. Foto: Samsung Vis mer


På innsiden sitter en siste generasjon Intel Core i5-prosessor, så ytelsen bør være bra. Vekten er bare 890 gram, og Slate PC er 12,9 mm tykk. Det er imidlertid ikke sikkert at modellen kommer for salg i Norden, men Samsung utforsker muligheten, skriver selskapet i et presseskriv.

DinSide kommer med flere opplysninger om brettene etter hvert, og håper også å få testet dem så snart de er tilgjengelige.

Samleside: Nettbrett