Legg til et tastatur, og dette nettbrettet kan ta livet av den stasjonære PC-en. Foto: Bjørn Eirik Loftås
Legg til et tastatur, og dette nettbrettet kan ta livet av den stasjonære PC-en. Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Her er Panasonics super-nettbrett

Sjekk den oppløsningen!

LAS VEGAS: Under årets CES-messe har vi sett flere eksempler på store nettbrett, samt hybrider mellom stasjonære alt-i-ett PC-er og nettbrett. Den største hybriden kommer fra Lenovo, og er på hele 27 tommer. Den kan du lese mer om senere her på DinSide.

Fire ganger HD-oppløsning

Men ingen av disse kan måle seg med Panasonics 4K Tablet. Dette brettet har en multiberøringsfølsom IPS-skjerm på 20 tommer, med en oppløsning på hele 3840 x 2560 piksler, som betyr en pikseltettet på 230 ppi. Til sammenlikning har iPad med retinaskjerm en oppløsning på 2048 x 1536 og en pikseltetthet på 264 ppi, mens det nylig annonserte Google Nexus 10-nettbrettet har en oppløsning på 2560 x 1600 og pikseltetthet på 300 ppi.

Bredde/høyde-forholdet på skjermen er 15:10, og brettet veier 2,4 kg. Med en tykkelse på en knapp centimeter hevder Panasonic at det er tynnere enn alle andre brett med denne skjermstørrelsen (ikke det at det finnes særlig mange).

Brettet er 1 cm tykt, og med tanke på den store størrelsen oppleves det som svært tynt.
Brettet er 1 cm tykt, og med tanke på den store størrelsen oppleves det som svært tynt. Vis mer


IPS-panelet sørger for god innsynsvinkel fra alle sider.
IPS-panelet sørger for god innsynsvinkel fra alle sider. Vis mer


Fullblods PC

På innsiden sitter en Intel Core i5 3427U-prosessor på 1,8 GHz, en prosessor som også sitter i mange ultrabooks. Du får også 4 GB RAM som skal kunne utvides til 16 GB, samt en SSD på 120 GB. Operativsystemet er Windows 8 Professional. Dette er altså en fullblods PC i nettbrett-fasong. Med et stativ og et eksternt tastatur kan den erstatte stasjonære PC-er.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det følger med en penn til bruk i vanlige skrivebords-programmer i Windows. Som mange har erfart er disse alt annet enn behagelige å håndtere med fingertuppene.

Baksidene

Tilkoblingsmulighetene er imidlertid noe begrenset. Du finner kun én USB 2.0-port og her må vi si at det er helt uforståelig at Panasonic ikke har satset på USB 3.0. Videre får du en kortleser for microSD-kort. Brettet har imidlertid støtte for trådløst nett (a/b/g/n) samt Bluetooth 4.0.

Batteritiden er på den annen side ikke noe å skryte av, Panasonic hevder at det skal holde til rundt 2 timer med variert bruk.

Vi snakket med en Panasonic-representant på messa som dessverre ikke kunne si noe om når vi vil se brettet i butikkene. Ikke overraskende antydet han også at prisen kommer til å ligge i det øvre skiktet, i hvert fall i starten. Arkitekter og designere ble nevnt som typiske målgrupper.

Vær uansett sikker på at vi ønsker å legge våre klamme hender på et eksemplar så snart vi får muligheten.

Her finner du alle de ferske CES 2013-nyhetene