Her er Office 2007!

Microsofts største oppgradering av programmene Word, PowerPoint, Excel og Outlook noensinne er ferdig, og vi har testet. Her finner du bilder, videoer og våre meninger!

Allerede i mai presenterte vi en gjennomgang av den andre betaversjonen av Microsoft Office System 2007, og selv om den på langt nær var ferdigstilt, gav den bud om store endringer i grensesnittet og arbeidsflyten i forhold til 2003-utgaven. Nå er produktet ferdig, og er ventet i butikkhyllene i januar. DinSide Data har imidlertid fått et eksemplar av den engelske utgaven allerede, og presenterer her en gjennomgang av de viktigste endringene og forbedringene.

Skal knuse konkurrentene


Microsoft har satt inn store ressurser på å gjøre Office 2007 smartere og annerledes enn forgjengerne, blant annet med langt sterkere prosess-tankegang. En av de viktigste grunnene heter OpenOffice.org, et gratis alternativ til Office - som både er Office-kompatibel og langt på vei har sammenfallende grensesnitt og funksjonalitet. I det siste har vi sett mange eksempler på at bedrifter og privatpersoner har meldt overgang til OpenOffice.org, rett og slett fordi det har gitt dem det de trengte.

Billig-versjon for hjemmebruk

Derfor lanseres også Office 2007 i hele åtte forskjellige versjoner, myntet på forskjellig bruk og behov. Minst fire av disse vil være tilgjengelig for forbrukermarkedet, og heldigvis viderefører Microsoft suksessen med en hjem/student-versjon til rundt tusenlappen. Denne inneholder basisprogrammene Word, PowerPoint, Excel og OneNote (OPPDATERT: vi kom dessverre først i skade for å nevne Outlook i denne sammenhengen), og kan installeres på inntil tre PCer.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Den mest omfattende versjonen heter Ultimate, og inneholder disse programmene pluss Access, Sharepoint Designer, InfoPath, OneNote, Publiser, Groove, Visio og Project - og med en prislapp på 679 dollar i USA, må du regne med å punge ut minst 5.000 kroner pr lisens når produktet blir tilgjengelig i Norge.

Microsoft Office 2007 vil være tilgjengelig for bedriftsmarkedet fra 30. november i år.

Verdt å oppgradere?

På de neste sidene vil vi presentere en gjennomgang av de viktigste nyhetene og forandringene i standardprogrammene Word, Excel, PowerPoint og Outlook i Office 2007. Flere av Office-versjonene består av langt flere programmer. En av de litt mer spesielle nyhetene er Office Groove, som du kan lese mer om hos vårt søsternettsted Digi.no.

>>Først: Installasjon

Du kan også hoppe rett til vår Oppsummering og konklusjon.