Her er nye Windows Live

Ny Messenger, Mail og MovieMaker er bare noe av det du kan laste ned gratis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
«Windows Live Movie Maker framstår som et realt tilbakeskritt, mener vi. »


Windows Live er en samlebenevnelse på programmer og tjenester som integrerer lokale programmer og nettjenester fra Microsoft tettere enn noen gang.

Sentralt står Windows Live Messenger, som er verdens mest brukte tjeneste for direktemeldinger, men her er mye mer for den som er interessert.

Fjernet programmer

Med lanseringen av Windows 7 beta i forrige uke ble Live-programpakken mer aktuell enn noen gang. Det er fordi mange av de programmene som fulgte med som standard i Vista, er borte i Windows 7. De fleste av dem finner du igjen som Live-programmer som kan lastes ned gratis - hvis du skulle ønske det.

Akkurat det vil nok svært mange Windows 7-brukere gjøre, men Windows Live er også tilgjengelig for XP og Vista-brukere. Imidlertid er ikke alt i pakka å regne som oppgraderinger, mener vi. Mer om det senere i denne artikkelen.

Her er hva du får:

Messenger. Sanntidskommunikasjon ved hjelp av tekst, bilde og tale. Filoverføring og samhandling - blant annet deling av programvinduer og online-spilling. I forhold til Windows Messenger i XP er det betydelig mer funksjonsrikt, men også mer støyende i form av reklame.

image: Her er nye Windows Live


Mail. Regnes som etterfølgeren til Outlook Express og Windows Mail. Støtte for HTTP, POP og IMAP-protokollene. Forbedret grensesnitt og bedre støtte for klipp&lim i forhold til Windows Mail i Vista. Har også fått integrert kalender.

image: Her er nye Windows Live


Writer. Bloggeverktøy. Publiser direkte til Windows Live, Wordpress, Blogger, Live Journal, TypePad og mange flere. Finnes ikke i verken Vista eller XP.

Fotogalleri. Utvidet bildeviser og -redigerer. Mange forskjellige innfallsvinkler til bildesamlingen din, inkludert sortering basert på tagger. Byr på langt flere redigeringsmuligheter enn Fotogalleri-versjonen som er standard i Vista.

image: Her er nye Windows Live
image: Her er nye Windows Live
Tryggere for familien. Filtrér nettsider som du ikke ønsker at poden skal få tilgang til, og få tilsendt rapport over nettbruken til husets yngste.

image: Her er nye Windows Live


Toolbar. Rask tilgang til søk og Windows Live-tjenester via en egen verktøylinje i Internet Explorer.

image: Her er nye Windows Live


Movie Maker beta. Rediger videofilene din. Dette er det eneste programmet i Live-pakka som fortsatt har betastatus. Mens de andre programmene representerer forbedringer i forhold til standardprogrammene i Vista, er Live Movie Maker en meget forenklet utgave.

Windows Live Movie Maker er rett og slett alt for puslete, mener vi.
Windows Live Movie Maker er rett og slett alt for puslete, mener vi. Vis mer


Borte er mulighetene til å lage forskjellige overganger mellom klipp, tidslinjen og kontroll over plasserign av tekster og lydspor. Du har kun to profiler å velge mellom når du skal lagre det ferdige materialet. Windows Live Movie Maker framstår som et realt tilbakeskritt, mener vi.

Movie Maker i Windows Vista er mer enn nok for de fleste hjemme-redigerere.
Movie Maker i Windows Vista er mer enn nok for de fleste hjemme-redigerere. Vis mer


Enn så lenge må brukere av Windows 7 belage seg på å kjøpe et videoredigeringsprogram fra tredjepart, mens mange Vista-brukere får det de trenger gjennom "standard" Windows Movie Maker.

Office Live: Åpne og lagre Office-dokumentene dine direkte fra ditt eget område på nettet. Dermed slipper du å ha filene dine liggende lokalt, og de blir tilgjengelig over alt - og fra hvilken som helst PC.

image: Her er nye Windows Live


Kan lastes ned nå

Du finner inngående forklaring til hvert av programmene og du kan laste dem ned fra denne siden.

Les også:
Windows 7 installert på 17 minutter