I motsetning til Wimp og Spotify trenger du ikke annet enn nettleseren for å få tilgang til musikkbiblioteket til Beat.
I motsetning til Wimp og Spotify trenger du ikke annet enn nettleseren for å få tilgang til musikkbiblioteket til Beat.Vis mer

Her er Norges nye Spotify-utfordrer

DinSide har fått eksklusiv tilgang til Beat.no sin streamingtjeneste som lanseres i dag.

Under parolen -En helt ny måte å streame musikk lanserer musikktjenesten Beat i dag sin nye abonnementsløsning for musikkfrelste - kalt Streamingtjenesten Beat.no. Det helnorske selskapet fra Gulen ønsker å ta opp konkurransen mot de etablerte streamingtilbudene Spotify og WiMP.

Les mer her: Squeezebox og Spotify, Squeezebox og WiMP og Spotify vs WiMP.

To vesentlige forskjeller

Men i motsetning til de to nevnte konkurrentene har Beat en litt annen tilnærming til streaming av musikk.

 • For det første trenger du ikke å installere noe program for å få tilgang, alt skjer nemlig gjennom en helt vanlig nettleser. Dermed spiller det ingen rolle om du bruker Windows, Mac eller Linux; tjenesten er platformuavhengig. Om du logger deg på hjemme, hos kompisen eller andre steder spiller heller ingen rolle, du får straks tilgang til dine spillelister så snart du er innlogget.
 • For det andre er offline-løsningen totalt forskjellig. Ønsker du å spille musikken når du ikke har nettilgang, laster du ganske enkelt ned MP3-filer som blir dine for evig og alltid, og kan spilles på alt av utstyr som støtter MP3-formatet. De fleste sangene koster kun 2 kroner pr stk for abonnementene. Dette er samme pris som Beat har operert med tidligere til sine medlemmer, som i tillegg har måttet betale en medlemsavgift på 20 kroner i uka.

  Artikkelen fortsetter under annonsen

  Spotify- og WiMP-kunder som ønsker tilgang off-line, kan kun gjøre det så lenge de er betalende medlemmer, men de betaler til gjengjeld ikke noe ekstra for å få denne tilgangen.

 • Egen iPad-versjon

  - Vi har også laget en spesialversjon for iPad, og jobber med en versjon for smarttelefoner. På sikt vil vi også lage apps med mulighet for offline avspilling, forteller daglig leder i Beat, Simen Wilberg, til DinSide.

  Slik fungerer streamingtjenesten Beat i praksis

  Prisen på tjenesten er den samme som for konkurrentene, 99 kroner måneden. Det gir deg full tilgang til mellom 5 og 6 millioner sanger ved lanseringen, som altså er i dag klokka 12.

  - Biblioteket oppdateres fortløpende, og det vil komme mengder av ny musikk hver dag, forteller han.

  Beat har avtale med alle de store plateselskapene, med unntak av Sony. Det betyr at du ikke får høre artister som Christina Aguilera, Bruce Springsteen, Ke$ha, Elvis Presley og Kings of Leon.

  - Vi er i god dialog med Sony, og håper på å få til en avtale med dem i nær framtid, avslutter Wilberg.

  30 dager gratis

  Som ny bruker kan du prøve tjenesten gratis i 30 dager før du eventuelt tegner abonnement. Du finner mer info på beat.no.

  DinSide fikk spesialinvitasjon til å teste ut tjenesten før lansering. Her er våre inntrykk.