Her er maskinene

Våre kommentarer til de enkelte maskinene

Her finner du våre kommentarer til de enkelte maskinene. Vi understreker at våre kommentarer og vurderinger er basert på oppgitte spesifikasjoner - vi har ikke testet maskinene.

Detaljer i konstruksjon og utseende, hvordan tastatur og pekeplate er i bruk, om maskinen støyer eller blir varm - det vet vi altså ikke.

Vi kommenterer hva som kjennetegner maskinen, hva som er spesielt bra eller hva vi savner.

Vi påpeker hva vi mener maskinen eventuelt egner seg spesielt godt eller mindre godt til.

Her ser du en tabellarisk sammenligning av tilbudene. Vi har fremhevet spesielt positive egenskaper med grønt, og mindre positive egenskaper med rødt:

Her er maskinene


Maskinene i tilfeldig rekkefølge:

Elprice

Samsung R530-JS03SE

Her er maskinene
Her er maskinene
Samsung fra Elprice har Intel prosessor og nVidia grafikk. Den er ikke blant de svakeste på grafikk, og har en prosessorytelse som ligger i midtsjiktet.

Med HDMI kan du koble den rett i en moderne TV eller ekstra bredskjerm, hvis den støtter full HD får du optimal oppløsning med digital lyd og bilde i samme kabel.

Diskplassen på 500 GB er god, 3 USB-porter er bra, og med raskt trådløst nett er dette en helt kurant maskin som plasserer seg midt på i denne sammenligningen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Komplett

Toshiba Satellite C650-15U

Her er maskinene
Her er maskinene
Toshiba fra Komplett har også Intel-prosessor, som er litt kraftigere enn Sammsung-maskinen fra Elprice. Forskjellen er imidlertid mer målbar enn merkbar.

Den integrerte grafikken er også et hår vassere enn nVidia-løsningen som Samsung har valgt.

Det som trekker ned er mindre diskplass, 2 USB og bare VGA ut. Gigabit nettverk og rakst trådløst trekker opp.

Elkjøp

Toshiba Satellite C650-179

Her er maskinene
Her er maskinene
Toshibaen fra Elkjøp er testens kraftigste maskin, med Core i3 prosessor og stor harddisk. At den ikke har HDMI skjermutgang, 2 USB og "bare" 100 Mbit nettverk trekker litt ned, men er du ute etter en rask maskin er dette maskinen som peker seg ut.

Netonnet

HP G62-a22EO

Her er maskinene
Her er maskinene
HP-maskinen fra Netonnet har prosessor fra AMD og ATI-grafikk. Prosessorytelsen er lavere enn noen av Intel-variantene, men den er tilstrekkelig til de fleste daglige bruksområder.

Øvrige spesifikasjoner er gode, disken er noe mindre med sine 320 GB, til gjengjeld spinner den med 7200 omdreininger.

Med raskt både trådløst og kablet nett, 3 USB-porter og både VGA og HDMI er dette også en kurant maskin. At den også er den letteste i denne sammenligningen er et pluss.

Netshop

Acer Aspire 5734Z

Her er maskinene
Her er maskinene
Dette er den tyngste av 15,6-tommers PC-ene med sine 2,7 kilo. Den er utstyrt med Intel prosessor og grafikk, og scorer bra på ytelsestester fra Passmark.

100 Mbit nettverk og bare VGA kan være et minus for noen, men harddisk på 500 GB er bra.

Expert

ACER AS7551-P323G32MN

Her er maskinene
Her er maskinene
Maskinen fra Expert er den største, med 17,3-tommers skjerm med oppløsning på 1600x900 punkter. For de som jobber en del på hjemmekontor er det en klar fordel med større skjerm med flere punkter. Generelt er det bare fordeler med en stor skjerm, bortsett fra når man skal flytte maskinen eller stue den bort. Vekten på¨3,3 kilo gjør også sitt til at dette ikke er en maskin man tar med seg over alt.

Prosessor og grafikkytelsen er under middels i denne sammenhengen, men nettverksløsningene er topp. Du kan også koble til ekstern skjerm/TV med HDMI.

Diskplassen er på 320 GB, noe mindre enn snittet, men likevel ok.

Siba

Acer Aspire AS5551G

Her er maskinene
Her er maskinene
Acer-maskinen fra Siba er utstyrt med den største disken i denne sammenligningen, på hele 640 GB. I tillegg finner vi den kraftigste grafikkløsningen, den scorer nesten dobbelt så høyt som de andre maskinene her.

Øvrige spesifikasjoner er også svært gode, både for nettverk og tilkoblinger med USB og HDMI.

Prosessoren er imdlertid den samme som i de andre maskinene med AMD-prosessor vi har sett på.

Men bruker du maskinen mye til spill og bilder vil vi mene at dette er maskinen som egner seg spesielt godt til dette.

Dustinhome

ASUS K52N

Her er maskinene
Her er maskinene
Asus-maskinen fra DustinHome er den dyreste i denne runden, en hundrelapp over de andre. Det svakeste ved denne maskinen er grafikkytelsen, ellers er den en god middelhavsfarer.

Prosessoren fra AMD er den samme som i de andre vi sammenligner med her, og disken på 320 GB er kurant.

Asus har imidlertid et godt rykte for generell kvalitet og lav støy, noe som også vil telle når man skal velge en maskin.

PS

Acer TravelMate TM5542

Her er maskinene
Her er maskinene
Den siste maskinen i utvalget er en Acer fra PS. Den er også utstyrt med AMD-prosessor, har den minste disken, men dette kompenserer noe for ved at hastigheten er på 7200 omdreininger.

Dette er også den eneste i sammenligningen som bare støtter 802.11g trådløs. Dette er først og fremst en flaskehals hvis du skal kopiere over mye data til eller fra en annen maskin på samme trådløse nett. Ellers har det sjelden noe å si i praksis når man bruker maskinen på Internett.

Vårt valg

Toshiba Satellite C650-179 fra Elkjøp får utmerkelsen "Beste PC-tilbud" september/oktober 2010
Toshiba Satellite C650-179 fra Elkjøp får utmerkelsen "Beste PC-tilbud" september/oktober 2010 Vis mer


Vi har valgt maskinen fra Elkjøp som vinner, siden den har den nyeste prosessoren fra Intel, med vesentlig bedre ytelse enn de fleste andre i denne sammenligningen.

At den ikke plasserer seg på topp i alle andre parametre trekker den ikke ned fra førsteplassen etter vår mening, vi mener forskjellen i ytelse er viktigst.

Et godt alternativ er maskinen fra Expert, med større skjerm. Vil du gjerne ha mest mulig diskplass er også maskinen fra Siba aktuell, den har også best grafikkytelse.

Andre alternativer?

Husk at alle disse butikkene har mange andre modeller, både i samme prisklasse, over og under. Mange har også sammenligningsverktøy slik at du kan vurdere vår utvalgte maskin mot andre i sortimentet.

Det finnes selvsagt også andre nettbutikker, vi får ikke tatt med alle. Bruk debatten nederst dersom du vil informere om andre, gode tilbud.

Her finner du flere PC-sammenligninger og kåringer!