Apple Music i nettleseren

Her er iTunes-erstatningen

Lanserer web-versjon av musikktjenesten som fungerer på alle plattformer.

NY APP: Når Apple slipper den neste store oppdateringen av macOS Catalina i løpet av høsten, erstattes iTunes av en helt ny Musikk-app. Nå har selskapet også laget en web-versjon av sin musikktjeneste. Foto: Apple
NY APP: Når Apple slipper den neste store oppdateringen av macOS Catalina i løpet av høsten, erstattes iTunes av en helt ny Musikk-app. Nå har selskapet også laget en web-versjon av sin musikktjeneste. Foto: Apple Vis mer

Har du et Apple Music-abonnement, kan du nå bruke musikktjenesten i nettleseren.

I forkant av neste ukes iPhone-lansering har Apple nemlig lansert en web-versjon, som du kommer til ved å gå til https://beta.music.apple.com.

Ifølge Apple skal web-versjonen fungere i alle nettlesere, inkludert Google Chrome, og på alle enheter, inkludert Windows 10, Chrome OS og Android, skriver The Verge.

iTunes forsvinner

Tidligere i år ble det kjent at iTunes kom til å forsvinne og bli erstattet med separate apper for musikk, film og podkaster.

I den kommende store oppdateringen av operativsystemet til Mac, macOS Catalina, finnes det en ny app kalt Musikk.

Noen har lurt på hva Apple kom til å gjøre for Windows-brukere når iTunes var på vei vekk. Den nye web-versjonen er kanskje et hint?

Mangler funksjoner

Apple Music i nettleseren ser mer eller mindre ut som den nye Musikk-appen i macOS Catalina.

På nåværende tidspunkt mangler noen funksjoner blant annet radiostasjonen Beats 1, noe videoinnhold og smarte spillelister. Vi får heller ikke til å legge til låter i våre egne spillelister.

ENKEL: Slik ser den nye web-versjonen av Apple Music ut. Til venstre har du tilgang på spillelister og biblioteket ditt. Skjermbilde: Kirsti Østvang
ENKEL: Slik ser den nye web-versjonen av Apple Music ut. Til venstre har du tilgang på spillelister og biblioteket ditt. Skjermbilde: Kirsti Østvang Vis mer

Du kan imidlertid høre på eksisterende spillelister, albumer og låter samt søke etter musikk.

Konkurrerer mot Spotify

Konkurrenten Spotify har hatt en web-versjon siden 2012. Hvor mange som bruker denne, vet vi ikke.

Ifølge TechCrunch kunne Spotify skilte med 108 millioner betalende brukere i kvartalet som ble avsluttet i juni. Apple Music hadde på sin side 60 millioner abonnenter.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!