Symfonisk

Her er Ikeas Sonos-høyttalere

Lanserer en bordlampehøyttaler og en høyttaler for bokhyller.

SYMFONISK: Ikea og Sonos avduker de to første høyttaler i sitt samarbeid. Foto: Ikea
SYMFONISK: Ikea og Sonos avduker de to første høyttaler i sitt samarbeid. Foto: Ikea Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha annonsert samarbeidet i fjor, kan møbelgiganten Ikea og høyttalerprodusenten Sonos endelig avsløre de første produktene i Symfonisk-serien.

Ikea er kjent for å selge rimeligere møbler og ting for hjemmet, mens Sonos er kanskje mer kjent for sine dyrere høyttalere. Selskapene sier at målet for dette samarbeidet er å gjøre lyd av god kvalitet tilgjengelig for alle.

Det første produktet i Symfonisk-serien er en bordlamp med trådløs høyttaler, som nesten kan minne om en Sonos One-høyttaler trukket i stoff med en lampe på toppen.

- Designet vårt måtte være 100 % tro mot kvaliteten Sonos står for, uten noen kompromisser. Samtidig ville vi skape noe helt nytt, sier Iina Vuorivirta, en av designerne bak Symfonisk lampehøyttaler hos IKEA Sverige, i en pressemelding.

Ikea og Sonos' høyttaler er også en bordlampe. Foto: Ikea
Ikea og Sonos' høyttaler er også en bordlampe. Foto: Ikea Vis mer

To modeller

Den andre høyttaleren er en trådløs høyttaler til bokhyller, som kan plasseres både stående og liggende, men også festes til veggen. Bokhyllehøyttaleren kan også brukes som hylle, og da tåler den inntil 3 kilo.

- Dette samarbeidet har alltid handlet om to selskapers felles lidenskap, verdier og kunnskap. IKEA og Sonos vet hvor viktig god lyd er, og vi mener det har potensiale til å påvirke livet hjemme positivt for mange. Vi satte oss mål om å utvikle produkter som ingen av oss hadde kunnet lage uten den andre. Med den hensikten, og siden både musikk og lys er viktige for å skape en romfølelse, har vi utviklet et produkt som kan levere begge deler – Symfonisk bordlampehøyttaler, sier Tad Toulis, designdirektør i Sonos, i pressemeldingen.

Bokhyllehøyttaleren kan plasseres stående og liggende. Foto: Ikea
Bokhyllehøyttaleren kan plasseres stående og liggende. Foto: Ikea Vis mer

Pris og lansering

Selskapene opplyser at både lampe- og bokhyllemodellen er kompatible med Sonos' egne høyttaler, som betyr at de kan kobles sammen for å skape et stereopar og brukes som bakhøyttalere i et kringlydsystem, og at de styres gjennom Sonos-appen og blant annet Spotify Connect.

Begge har også støtte for AirPlay 2 og Sonos' TruePlay-teknologi, men de har ikke innebygget mikrofon.

Pressemeldingen sier ingenting om spesifikasjonene til høyttalerne, men Sonos pressetjeneste skriver at bordlampehøyttaleren er designet for å reflektere lydprofilen til en Sonos Play:1 eller One, og at høyttaleren er basert på den fundamentale arkitekturen til Play:1.

Symfonisk-høyttalerne har salgsstart i august i år og blir tilgjengelig i Ikeas butikker.

Prisene er som følger:

  • Symfonisk trådløs bordlampehøyttaler: 1799 kroner.
  • Symfonisk trådløs bokhyllehøyttaler: 999 kroner.

Hva syns du om de to første høyttalerne i Ikea og Sonos' samarbeid?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!