HP ElitePad 900 er ett av de nye nettbrettene fra HP. Foto: HP
HP ElitePad 900 er ett av de nye nettbrettene fra HP. Foto: HPVis mer

Her er HPs Windows 8-maskiner

Hybrider og Ultrabooker.

Alle de store PC-produsentene er på banen med nye Windows 8-kolleksjoner. For første gang i historien krever den nye Windows-versjonen nytenking, takket være at systemet er optimalisert for berøringsskjermer.

Og nettopp dette håper produsentene skal føre til ny interesse og vekst i et PC-marked som har stagnert de siste årene.

Samleside: Windows 8

Vi har tidligere dekket nyhetene fra Acer, Asus og Lenovo, og nå er turen kommet til HP. Nå lanserer de en rekke nye bærbare PC-er, hybride nettbrett/PC-er og stasjonære alt-i-ett-maskiner både for privat- og bedriftsmarkedet.

HP Envy X2

Her er HPs Windows 8-maskiner


Den bærbare Envy-serien får to nye medlemmer, den ene er denne hybride PC-en/nettbrettet. I praksis dreier det seg om en PC med avtagbar skjerm, og skjermen skal fungere som et fullverdig nettbrett i løs tilstand. Skjermen måler 11,6 tommer, og har innebygd kamera med 8 megapiksler oppløsning. Den støtter dessuten NFC for enkel utvekling av data mellom enheter, inkludert betalingsløsninger. Vekten er 700 gram, og rimeligste utgave vil ha 2GB RAM, Intel Atom Z2760-prosessor, samt 64 GB SSD. X2 kommer i salg i desember, og veiledende vil den koste fra 6999 kroner.

HP SpectreXT TouchSmart Ultrabook

Her er HPs Windows 8-maskiner


Denne PC-en ser spesielt spennende ut, da den har en 15,6 tommer IPS-skjerm med full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler). Tykkelsen er bare 17,9 mm på det tykkeste, dermed skulle den være blant de aller tynneste 15,6-tommerne på markedet. Maskinen er dessuten utstyrt med Thunderbolt-port, som byr på svært høy båndbredde og dataoverføringshastigheter mellom enheter. Vekten er 2,15 kg, og rimeligste versjon vil ha Intel Core i5 3317U-prosessor, 4 GB RAM og 128 GB SSD. Også denne maskinen kommer i butikkene i desember, og prisene vil starte på 12.990 kroner veiledende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

HP ENVY TouchSmart Ultrabook 4

Her er HPs Windows 8-maskiner


Dette er en standard Ultrabook med 14" berøringsskjerm med 1366 x 768 pikslers oppløsning, men den har dedikert AMD-grafikk som skal sørge for høyere grafikkytelse enn standard Intel HD 4000. Den er også utstyrt med en innebygd subwoofer. Vekten er 2,17 kg, og rimeligste utgave vil være utstyrt med Intel Core i5 3317U-prosessor, 4 GB RAM, 500 GB hybrid harddisk/ 32 GB SSD, og prisene starter på 7799 kroner.

HP Pavilion Sleekbook 14 og Sleekbook 15

Her er HPs Windows 8-maskiner


Dette er såkalte "Ultrathins" med APU fra AMD, altså tynne og lette maskiner som tilsvarer Intels Ultrabook, men med litt lavere prosessorytelse. Som navnet antyder er det snakk om en 14-tommer og en 15,6-tommer, prisene er ventet å bli henholdsvis 4990 og 4490 kroner veiledende, og maskinene kommer i butikkene allerede nå i november. Vi har dessverre ikke fått utdypende spesifikasjoner ennå.

Stasjonært og for bedrift
I tillegg til disse maskinene kommer HP også tre flere alt-i-ett maskiner for stasjonært bruk. Her er alt integrert i skjermen. Alle tre har 23-tommers skjermer, og noe oppsiktsvekkende har kun en av dem berøringsskjerm. Den har fått navnet HP Envy 23, og får en prislapp på 8999 kroner veiledende. Den kommer i butikkene nå i november.

Her er HPs Windows 8-maskiner


Bedriftsmarkedet får også sitt, med brettet ElitePad 900, som skal ha spesielt fokus på bedriftsapplikasjoner, tilkoblingsmuligheter og batterikapasitet. Dette kommer ikke på markedet før i januar, og HP er foreløpig sparsommelige med detaljer omkring brettet. Pris er heller ikke fastsatt.

HP EliteBook Folio 9470M er imidlertid allerede på markedet:

Her er HPs Windows 8-maskiner


Dette er en Ultrabook med docking-muligheter og enkelt utskiftbart batteri. Vekten er 1,63 kg, og skjermen måler 14". Prosessoren på rimeligste utgave er Intel Core i5 3427U, og den inneholder ellers 4 GB RAM (kan utvides til 16) og hybrid 500 GB harddisk/SSD. Prisen starter på 12.060 kr inkl mva.

Les også:
Lenovos Windows 8-kolleksjon
Asus' Windows 8-kolleksjon
Acers Windows 8-kolleksjon

DinSides ferske PC-tester