Her er Googles siste genistrek

En av de mest populære kalendertjenestene på nett er først ut med å bruke Googles nye Gears-tjeneste.

Vi skrev for en tid tilbake om Scrybe; en tidsplanlegger som bød på noe revolusjonerende, nemlig muligheten til å jobbe både med og uten nettilgang.

Tiden går fort, og siden gutta bak Scrybe ikke har fått ut fingeren med å dele ut betakontoer til allmennheten, kan det bli vanskelig å etablere seg - for, nå har nemlig Google kommet på noe ytterst genialt.

«...du kan altså bruke nettjenesten selv om du ikke har nettilgang.»

Google Gears heter den nye tjenesten. Konseptet er at nettjenester kan implementere Google gears slik at de kan være tilgjengelige også selv om brukeren ikke har nettilgang. På brukerens PC kjører en tjenerprogramvare som tar vare på alle forespørsler brukeren sender,
og som i tillegg har det den trenger av kode fra nettjenesten for å gi respons på brukerens input.

For å si det veldig enkelt: du kan altså bruke nettjenesten selv om du ikke har nettilgang.

Populær kalendertjeneste

Vi har de siste dagene testet ut Google Gears, og den første nettjenesten med Google gears-støtte som ikke er laget av Google er kalender/TODO-tjenesten Remember the Milk. (Tjenesten er for øvrig også støttet av IMified som vi skrev om forleden dag)

Her er Googles siste genistrek


Remember the Milk er en svært populær tjeneste for de som trenger hjelp til å huske alt som skal gjøres. Den er like enkel som den er genial - du skriver opp alt du må få gjort og når du må gå gjort det. I tillegg kan du legge inn prioritering, tagge ulike oppgaver slik at du letter finner frem og lignende.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brukergrensesnittet er også veldig enkelt - skal du kjøpe blomster neste fredag skriver du bare "neste fredag" under tidspunktet, og så legges det inn på riktig sted i kalenderen. Remember the Milk kan så minne deg på det som skal gjøres, enten via e-post, SMS eller via en lynmeldingstjeneste som Windows Live Messenger der du på et avtalt tidspunkt får en melding. I tillegg finnes det et hav av hurtigtaster som gjør deg ekstra effektiv.

Virker fint offline

Her er Googles siste genistrek


På bussen hjem, uten nettilgang, er det også bare å gå inn på nettsiden på vanlig måte. Da får du beskjed om at tjenesten nå opererer i offline-modus, men annet enn det er det ingen ting som virker forskjellig. Du kan legge til og ferdigstille oppgaver som du ønsker, og det er helt transparent at du faktisk ikke er på nett.

Når du så får nettilgang igjen, sørger Google gears for å sende inn alt du har gjort til nettjenesten slik at innholdet på serveren og din PC blir synkronisert.

Google Reader støtter også Gears i skrivende stund, men det er nok bare et spørsmål om tid før det også blir langt flere som tilbyr denne løsningen. Vi er i hvert fall mektig imponerte og har ikke hatt noe problemer med tjenesten den uka vi har testet.