<strong>LITEN PC:</strong> Googles nye Chromebit-maskiner kjører ChromeOS og plugges direkte inn i HDMI-porten på en TV. Foto: ASUS
LITEN PC: Googles nye Chromebit-maskiner kjører ChromeOS og plugges direkte inn i HDMI-porten på en TV. Foto: ASUSVis mer

Her er Googles nye mini-PC

Chromebit kommer i sommer og plugges rett inn i TV-en.

Google har denne uken annonsert en helt ny Chrome-enhet. Denne gangen er det verken snakk om en Chromebook eller en Chromecast, selv om den kan minne noe om sistnevnte.

For det er nå snakk om en slags liten HDMI-pinne som kan settes direkte inn i TV-en. Og hva er på Chromebit? Du gjettet det kanskje; ChromeOS – Googles operativsystem som du også finner i Chromebook-maskiner.

LES OGSÅ: Fordeler og ulemper med Chromebook

Dette er altså en minimaskin som gjør at man får et OS direkte på TV-en, med lite knot nødvendig.

Hva finner vi på innsiden av den ASUS-produserte dingsen? Blant annet en Rockchip 3288 ARCM Cortex-A17-prosessor, 2GB RAM, 16GB internt lagringsminne, en USB 2.0-port, WiFi-støtte og Bluetooth 4.0, som dermed vil tillate deg å bruke mus og tastatur trådløst.

«Plug and play»

Akkurat som med Chromecast er det bare å stikke HDMI-enheten inn i TV-en, og så er man «good to go».

En praktisk funksjon er at enheten kan snurres rundt når den er satt inn i TV-en - på denne måten unngår man at den stikker ut og irriterer deg mens du bruker den.

Dette er blant annet en mulighet som mangler i Intels mini-PC, som Google nå tar opp kampen med.

Google lover at Chromebit vil koste mindre enn 100 dollar (rundt 800 kroner), og en lansering skal skje i sommer.

Det vil komme Chromebits fra flere produsenter etter hvert, i følge Google.

Chromebook Flip

Med ASUS Chromebook Flip lanserer også selskapet sin første fullverdige Chromebook med vridbar skjerm, som da også kan brukes som et nettbrett. Google hevder selv at touch-skjermen egner seg godt for spill og læringsapplikasjoner.

Her er Googles nye mini-PC


Denne modellen lanseres senere i vår, og vil koste 249 dollar over atlanteren.

PS! Vi har akkurat fått inn HP Stream – en 2500-kroners Windows-bærbar som skal konkurrere med de rimelige Chromebookene.

Artikkelen er skrevet av Øyvind Skogmo Hansen og ble opprinnelig publisert på ITavisen.no.