Gratisspill på Xbox og PlayStation i mars

Her er godbitene Microsoft og Sony «gir bort» denne måneden

Månedlige gratisspill for deg som er Gold- eller Plus-abonnenter.

UTEN EKSTRA KOSTNAD: Her er noen av spillene som gis bort til abonnenter hos Microsoft og Sony denne måneden. Kollasje: Pål Joakim Pollen
UTEN EKSTRA KOSTNAD: Her er noen av spillene som gis bort til abonnenter hos Microsoft og Sony denne måneden. Kollasje: Pål Joakim Pollen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hvis du har en Xbox eller Playstation, krever både Microsoft og Sony at du har et aktivt abonnement på sine fordelsprogrammer dersom du vil spille på nett med andre.

Microsoft kaller sin variant Xbox Live Gold, mens Sonys tilsvarende tjeneste heter PlayStation Plus. Prisene for de to er henholdsvis 499 per år for Xbox Live Gold og 395 kroner året for PlayStation Plus. Begge tilbyr også tre måneder for 159 kroner.

Disse tjenestene gir deg flere fordeler enn å kunne spille på nett mot andre. Blant annet kan du ofte få ganske gode rabatter når du handler spill direkte på konsollen, du kan få tidlig tilgang til betautgaver og demoer, lagring av spillprogresjon i nettskyen og lignende, men den kanskje største gulrota er at du hver måned får et par spill «gratis».

I anførselstegn, både fordi du tross alt betaler for tjenesten, men også fordi spillene ikke lenger vil virke dersom du sier opp fordelsprogrammet. Du kan altså bare spille dem så lenge du har et aktivt abonnement.

Ny måned, nye spill

Tradisjonelt pleier de to aktørene å gi bort to spill til sine nyeste konsoller (Xbox One og PS4), og to til de nest nyeste (Xbox 360 og PS3) hver måned.

Microsoft har sørget for at alle Xbox 360-spill som gis bort på denne måten også er kompatible med Xbox One, så One-eiere får i praksis fire spill i måneden. Sony har med PS Vita-spill (Sonys håndholdte konsoll) i sitt månedlige tilbud, som ofte kan spilles på PS4 i tillegg.

Her er spillene som gis bort denne måneden:

Playstation 4

PlayStation 4-eiere med PS Plus-abonnement får følgende spill denne måneden, tilgjengelige fra 7. mars:

Skjermbilde fra Tearaway Unfolded
Skjermbilde fra Tearaway Unfolded Vis mer

Tearaway Unfolded
Tearaway var opprinnelig et spill for PS Vita, som kom i konsollversjon i 2015. Spillet er laget av teamet bak Little Big Planet og er et slags eventyr/plattform-spill i en verden laget av papp og papir.

På nettstedet Metacritic.com, som samler omtaler fra hele verden, har spillet 81 av 100 poeng.

Skjermbilde fra Disc Jam
Skjermbilde fra Disc Jam Vis mer

Disc Jam
Dette sportsspillet er en slags blanding av tennis og air hockey, der fire spillere deles i to lag og spiller mot hverandre. Spillet er faktisk ikke lansert ennå, men slippes nettopp 7. mars, da det også blir tilgjengelig for PS Plus-abonnenter uten ekstra kostnad.

Skjermbilde fra Lumo
Skjermbilde fra Lumo Vis mer

Lumo
Denne måneden blir det tre titler på PS4-eiere, for Lumo er et PS Vita-spill som også kan spilles på PS4. Dette er et isometrisk plattformspill av den gamle skolen og har 71 poeng hos Metacritic.

Forrige måneds spill er tilgjengelige frem til 7. mars, så om du vil ha Little Big Planet 3, Not a hero, Starwhal, Ninja Senkhi DX og TorqueL må du legge dem til i biblioteket i løpet av de neste dagene.

PlayStation 3

To spill for PS3-eiere denne måneden.

Skjermbilde fra Under Night In-birth Exe:Late
Skjermbilde fra Under Night In-birth Exe:Late Vis mer

Slåssespillet med den snodige tittelen Under Night In-birth Exe: Late er tydelig inspirert av Street Fighter-spillene og er et godt, gammeldags slåssespill i 2D. Metascore: 80

Earth Defense 2025, med en metascore på noe labre 69, er et fremtidsorientert skytespill der både roboter, store insekter og bygninger kan blåses i lufta.

Xbox One

Microsoft oppdaterer games with gold-spillene to ganger i måneden.

Allerede 16. februar ble det mulig å laste ned bilspillet Project Cars (81 hos Metacritic) for Gold-abonnenter, og det varer frem til 15. mars.

Project Cars er en kritikerrost bilsimulator som Xbox One-eiere med Gold-abonnement får gratis denne måneden.
Project Cars er en kritikerrost bilsimulator som Xbox One-eiere med Gold-abonnement får gratis denne måneden. Vis mer

I hele mars kan man laste ned Layers of Fear, et grøsserspill som har fått relativt gode kritikker (78), og fra 15. mars og en måned fremover: skytespillet Evolve: Ultimate edition (74).

Xbox 360

Nevnt er at Xbox One-eiere også kan spille Xbox 360-spillene som gis ut på denne måten.

Denne måneden er det klassikeren Borderlands 2 (89) som er tilgjengelig fra 1. til 15. mars, og ti år gamle Heavy Weapon (77) fra 16-31. mars.

LES OGSÅ:
Test av fem party-spill i én pakke
Acers nye spill-laptop koster 90.000 kroner
Lønner det seg å kjøpe spill direkte på konsollen eller i butikken?

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!