Her er din nye TV-hverdag

RiksTV har offentliggjort hvilke kanaler som blir tilgjengelige i det nye bakkenettet, og hvor mye det vil koste å få tilgang.

I høst åpner det nye digitale bakkenettet, og tirsdag formiddag kom pressemeldingen fra RiksTV som forteller hvilke kanaler du vil få tilgang til.

Her finner du alt du trenger å vite om det digitale bakkenettet

Følgende blir gratis

NRKs fire TV-kanaler NRK1, NRK2, NRK3 og en ny kanal NRK Super som åpner første desember, blir gratis for alle. NRK sender også 13 radiokanaler gratis via det digitale bakkenettet. I tillegg vil du få TV2, lokal-TV og Åpen kanal blir gratis i hvert fall fram til 2010. I tillegg kan du ta inn P4, Kanal 24 og Radio1 uten kostnad.

En grunnpakke kalt Rikspakken vil inneholde TV2, TVNorge, TV3, TV2 Zebra, Discovery Channel, Disney Channel, The Voice TV, SportN, TV2 Filmkanalen, TV2 Nyhetskanalen, Visasat4 og TVNorge 2. Kanalene National Geographic Channel, Animal Planet, Lokal-TV og Åpen kanal er også med i pakken, men blir tilgjengelig senere, heter det i pressemeldingen.

Priser

Rikspakken vil koste 189 kroner i måneden, totalprisen inkludert avgifter blir 3188 kroner det første året, og 2988 kr fra og med det andre året. De som ønsker Rikspakken på flere TV-apparater vil få 70% rabatt på abonnementet på de øvrige apparatene.

I tillegg vil det være mulig å abonnere på følgende TV-kanaler: Canal+ Sport1 og Canal+ Film 1. Senere vil du kunne abonnere på Canal+ Film 2 og TV2 Sport.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mer enn 60 TV-kanaler hadde på forhånd ønsket avtale med RiksTV, og alle er vurdert. Noen vil kanskje sette spørsmålstegn ved at det ikke er noen svenske kanaler her, men det finnes kanskje håp på sikt. Når det analoge sendenettet er skrudd av, skal kapasiteten bygges ut, slik at det totalt blir plass til rundt 40 kanaler i det digitale nettet.

Full dekning

Det digitale bakkenettet består av 452 TV-sendere, og dekker minimum 95% av landets husstander og 70% av hyttene. Signalene er trådløse og tas inn med vanlig TV-antenne + en dekoder. De første stedene i landet vil få tilgang til tilbudet allerede i høst. For mer informasjon, se Rikstv.no.