Her er den nye gratis-Officen

Skal ifølge utviklerne være bedre enn OpenOffice.org.

Det finnes noen gratisalternativer til Microsoft Office, en av de aller mest brukte er OpenOffice fra Oracle. På grunn av interne stridigheter brøt en gruppe utviklere ut fra OpenOffice-teamet i fjor, og startet sin egen konkurrent - LibreOffice.

Og siden OpenOffice.org er basert på åpen kildekode, var det ikke noe problem for LibreOffice-folkene å bruke OpenOffice.org som grunnlag for sitt nye alternativ. Men navnet måtte de legge igjen, i hvertfall midlertidig.

Bred støtte

Pakken inneholder alternativer til blant annet Excel, Word og PowerPoint, og har allerede fått bred støtte i enkelte miljøer. Blant annet har Canonical bestemt at OpenOffice skal erstattes av LibreOffice i neste versjon av Ubuntu Linux. Kontorpakken finnes i utgaver for de fleste aktuelle operativsystemer.

LibreOffice har vært tilgjengelig i betautgaver i fire måneder, tidligere denne uken kom den første "endelige" - versjon 3.3. Det er samme versjonsnummer som siste OpenOffice.org, som var klar i desember.

Les også: Slik skal Microsoft få deg til å betale

Programmene har bevart navnene fra OpenOffice.org. Her; tekstbehandleren Writer.
Programmene har bevart navnene fra OpenOffice.org. Her; tekstbehandleren Writer. Vis mer

(Fortsetter under bildet)

Fikser feil fra OpenOffice.org

The Document Foundation, som står bak LibreOffice, fremhever imidlertid at deres pakke har flere fordeler sammenlignet med OpenOffice, blant annet en forbedret installasjonsrutine i Windows-versjonen med flere tillegg som standard.

En rekke feil fra OpenOffice.org 3.3 skal dessuten være fikset, inkludert minnelekkasjer og oppstartsproblemer. Endringene i forhold til OpenOffice.org er imidlertid ikke større enn at brukere vil kjenne seg igjen umiddelbart.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Full liste over funksjoner finner du her.

Blir OpenOffice.org igjen?

The Document Foundation jobber imidlertid med å få ta med seg OpenOffice-navnet videre, så LibreOffice-navnet kan muligens få ganske kort levetid, skriver Techspot.

Du finner mer informasjon om LibreOffice, og kan laste ned kontorpakken fra denne siden. En portabel utgave, som ikke krever installasjon og som kan kjøres rett fra en minneplugg, finner du hos Portableapps.com.