Her er de fem tilbudene

Det er ikke småtterier du får for seks tusenlapper!

Forrige runde med vurdering av stasjonære PC-tilbud var i høst, og siden den gang har både grafikkløsninger, harddisker og prosessorer stort sett blitt kraftig oppgradert. Minnemengde og skjermer er omtrent uendret. Førstnevnte henger sammen med at minneprisene ikke har hatt noen særlig prisnedgang de siste månedene.

Det er uansett helt på det rene at dersom du kjøper PC nå, får du totalt sett mer for pengene, ikke bare når det gjelder maskinvaren, men også med hensyn til operativsystem. Samtlige PC-tilbud denne gangen leveres nemlig med Windows 7, og ikke Windows Vista, som var rådende i høst. Windows 7 oppleves som raskere, mer strømlinjeformet og med langt færre feil enn sin forgjenger.

PS.no - TUNPCDS0410

Her er de fem tilbudene


Her er de fem tilbudene


Maskinen fra PS leveres med en AMD Athlon 2 X3-prosessor, integrert ATI Radeon 4200-grafikk, 4 GB minne og 1000 GB harddisk. Skjermen er en 22-tommer fra Acer med full HD-oppløsning. Hadde denne PC-en blitt presentert i høst, hadde den vært blant de aller beste kandidatene. Denne gangen når ikke PS opp, dessverre, noe som sier aller mest om de andre tilbudene. Spesielt grafikkløsningen trekker ned, den holder til internett-, kontorbruk og video (inkludert HD-video), men ikke til spilling.

Tommelen opp for tre års garanti og god supportordning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Netonnet.no - PB iMedia I5210

Her er de fem tilbudene


Her er de fem tilbudene


Netonnets PC er den eneste i oversikten som har maskinvare fra Intel, og dette er en meget potent Packard Bell-maskin basert på Intel Core i3 - den aller nyeste prosessorarkitekturen fra selskapet. Det er i det hele tatt svært lite å sette fingeren på her, maskinen er kompakt og pen, og er utstyrt med hele 6 GB minne og 1000 GB harddisk. Skjermen har full HD-oppløsningen, mens grafikkortet er midt på treet i denne samlingen.

Litt trekk for bare fire USB-porter og kun ett års garanti.

MPX.no - HP Pavilion p6305

Her er de fem tilbudene


Her er de fem tilbudene


I likhet med Netonnet har også MPX satset på prefabrikert maskin denne gangen, og denne er fra HP. Maskinen har oversiktens kraftigste prosessor (sammen med Komplett og Multicom), og er eneste maskin som leveres med trådløst nettverkskort. Skjerm med full HD-oppløsning er bra, og med en kurant grafikkløsning som du kan lese mer om her.

Litt mindre harddisk enn de fleste andre, kun 100 Mbps nettverk og ett års garanti trekker litt ned.

Komplett.no - Komplett Home DinSide PC April 2010

Her er de fem tilbudene


Her er de fem tilbudene


Komplett er Norges største PC-produsent, og byr denne gangen på en kjekk maskin som spesielt scorer høyt på prosessor og grafikkløsning. Her er det ingen andre som byr på kraftigere løsninger denne gangen, og Radeon 5670-kortet sørger for at du kan spille relativt krevende 3D-spill i høy oppløsning.

Det kostbare grafikkortet har imidlertid ført til at maskinen kun leveres med 2 GB minne og 500 GB harddisk, nøyaktig halvparten av hva de argeste konkurrentene byr på. Men hvis du synes høy spillytelse er viktigere enn stor lagringsplass og muligheten til å kjøre massevis av programmer samtidig uten lugging, gjør du ikke noe dumt hvis du velger Komplett-PC-en denne gangen.

Tre års garanti gjør også at vi vurderer Komplett sitt tilbud meget høyt.

Multicom.no - 420 Value

Her er de fem tilbudene


Her er de fem tilbudene


Multicom har for vane å tyne marginene for å nå opp i PC-oversiktene våre, og denne gangen har de virkelig strukket seg langt. PC-en har oversiktens raskeste prosessor, nest raskeste grafikkløsning (nok til å spille relativt krevende 3D-spill i høy oppløsning), 4 GB minne og 1000 GB harddisk.

Vi legger også merke til at maskinen er utstyrt med en USB 3.0-port, noe som betyr lynrask overføring til kompatible eksterne harddisker. Du kan lese mer om USB 3.0 her.

Her er de fem tilbudene


Så hva er kompromissene? Vi har kun funnet ett. Oppløsningen på den 22-tommer store skjermen er 1680 x 1050 piksler. Det er altså ikke full HD, men temmelig nært. Det betyr ikke mye for de fleste tror vi.

OPPDATERT: Multicom opplyser at pakken likevel blir levert med full HD-skjerm, en 21,5" fra BenQ.

Men det er én bitteliten ting til: PC-kassa har et uttrykk som kanskje vil appellere mer til gamere enn til de mest design-bevisste, men den diskusjonen skal vi ikke ta her.

Også Multicom byr på 3 års garanti, og alt i alt er dette nok til at utmerkelsen "Beste PC-tilbud påsken 2010" går til Multicom.

Sammenlign selv

Vi har laget en tabell som gjør det enkelt for deg å sammenligne tilbudene. Spesielt positive og negative detaljer er markert med grønt og rødt:

Her er de fem tilbudene


Tilbake til forsiden til PC-oversikten

Les også: PC for deg som ikke er opptatt av spesifikasjoner