Her er Creatives lommevideo

SNIKTITT: Den ligner uten tvil på en annen kjent musikk/videospiller, men Creatives splitter nye Zen Vision:M er full av interessante funksjoner. Les videre for våre førsteinntrykk.

Det siste stikkordet blant utviklere av MP3-spillere er videofunksjonalitet. Vi har selvsagt sett denne type enheter i en årrekke nå, men de har for det meste vært store, tunge og dyre.

Her er Creatives lommevideo


Med introduksjonen av den siste generasjonen av Apple iPod endret bildet seg, og videokapable spillere er nå knapt større enn de vanlige 20 GB-spillerne fra ett år tilbake.

Creative kaster seg i disse dager over det samme markedet, med en spiller som definitivt ligner på iPod video rent utseendemessig, men som har langt mer interessante spesifikasjoner.

Sylskarp skjerm

Det kanskje aller mest interessante er at skjermen skal være klarere, mer lyssterk og mer behagelig å se på enn det Apple kan by på. Med en oppløsning på 320x240 og støtte for 262.000 farger er bildekvaliteten ivaretatt, og filmklippene vi fikk sett så definitivt meget bra ut - om innsynsvinkelen var kanskje litt begrenset.

Det viktigste er kanskje likevel Creatives brede formatstøtte. Til og med Divx- og Xvid-klipp kan avspilles uten store problemer, men er de av for høy kvalitet må de skaleres ned.

Spilleren kan også vise bilder - og naturligvis spille musikk (MP3, WAV og WMA støttes). I tillegg er det plass til funksjoner som stemmeopptak og FM-radio. En del små, interessante forbedringer er også blitt introdusert, for eksempel muligheten til å programmere en egen tast til å aktivere stemmeopptak, visning av albumcover ved musikkavspilling, et meget behagelig og fargerikt grensesnitt og mer.

Her er Creatives lommevideo


Lettere i bruk

Spilleren styres med en vertikal, trykksensitiv stripe, tilsvarende den vi fant i tidligere Zen-spillere fra Creative. Nå inkluderer den imidlertid to retningsknapper ved siden av, som brukes for eksempel til å spole frem og tilbake.

Overføring av innhold skjer gjennom enten Creatives eget program, eller Windows Media Player 10.

Det er også temmelig enkelt å koble opp Vision:M til en TV, og vise bilder eller video på storskjerm.

Vi fikk leke med spilleren i noen minutter, og som sagt - kvaliteten på skjermen imponerer veldig, men selve enheten er noe større og tykkere enn iPod. Batterilevetiden skal ligge på 14 timer med musikk, eller 4 timer med video, og det blir interessant å sjekke dette i praksis. Lydkvaliteten fikk vi heller ikke mulighet til å prøve skikkelig.

Vi kommer imidlertid tilbake med full test av maskinen i nærmeste fremtid.

Den endelige prisen og lanseringsdato i Norge er per i dag ikke klar, men Vision:M med 30 GB disk skal koste noe mer enn en tilsvarende Apple iPod.