IKKE GODT NOK: Mange produkter fikk i år terningkast tre eller dårligere på DinSide. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
IKKE GODT NOK: Mange produkter fikk i år terningkast tre eller dårligere på DinSide. Foto: Ole Petter Baugerød StokkeVis mer

Her er årets test-tapere

Her er mobilene, nettbrettene, PC-ene, TV-ene og kameraene du trygt kan styre unna på nyttårssalget.

DinSide har i år testet en rekke mobiler, nettbrett, PC-er, TV-er og kameraer.

Langt fra alle produktene falt i smak. Mange havnet på gal side av skalaen, og mottok en treer eller toer på terningen. En treer er ikke fullstendig krise, men med tanke på at enkelte gjør seg fortjent til både femmere og seksere er likevel slike produkter sjelden noe for den jevne forbruker.

Her er dingsene du fint kan styre unna på årets nyttårssalg. Hele testene finner du ved å klikke på produktnavnene.

Mobiler

Her er årets test-tapere
Her er årets test-tapere
Her er årets test-tapere
Her er årets test-tapere
Her er årets test-tapere
Her er årets test-tapere
Her er årets test-tapere
Her er årets test-tapere
Her er årets test-tapere


Nokia N9
Vi gledet oss til å teste denne, men Nokias første og siste mobil med operativsystemet Meego var rett og slett ikke god nok. Vi opplevde flere feil i programvaren, løsningene var ikke så smarte som vi først trodde og levetiden blir for kort. Heldigvis fikk vi en telefon med samme design, men med Windows Phone 7, noen måneder senere.


Huawei U8850 Vision
Vi syntes ikke Huaweis "billige toppmodell" var hverken særlig billig eller topp. 3D-grensesnittet kan alle som kjører Android få, så telefonens "unike" funksjon er slett ikke unikt, heller. Dermed fikk den ikke et særlig unikt terningkast, heller.


HTC Chacha
"Tja, tja" skrev vi etter å ha testet HTC sin egen Facebook-mobil. Et eget tastatur på en Android-telefon var en spennende tanke, men når hverken Æ, Ø eller Å var på plass, ble det heller meningsløst. Selve telefonen var heller ikke noe å rope hurra for, blant annet på grunn av en merkelig skjerm som ikke alltid spilte på lag med operativsystemet.

Artikkelen fortsetter under annonsen


LG Optimus Black P970
LGs nye Android-beist skulle ha den mest lyssterke skjermen på markedet. Og skjermen var fin, den, men resten av mobilen bar ikke preg av lysende ideer. Blant annet var den dårlig til å vise videoer, den kjørte ikke siste Android-versjon og skjermen var ikke lyssterk nok til å utkonkurrere sollys utendørs.


HTC 7 Mozart
"Fortsatt er den totale Microsoft-mobilopplevelsen ikke helt som den skal være for oss nordmenn" skrev DinSide da vi testet denne mobilen i mars. Det har endret seg i etterkant, men da 2011 ennå var ferskt var ikke Windows Phone 7 et særlig godt valg her til lands. Når HTC 7 Mozart i tillegg liknet svært på sin forgjenger HTC 7 Trophy ble inntrykket heller labert.


Nokia E7
Denne ble strengt tatt ikke testet av DinSide, men av våre flinke kollegaer i ITavisen. Historisk sett er den likevel fin å få med, for dette ble årets første og siste Symbian-telefon som fikk plass på forsiden til DinSide. "Kjapp dere, og vis oss Windows-telefonene, Nokia" ba testeren, og fikk babyen han ønsket seg ni måneder senere i form av Lumia 800.


Samsung Wave II S8530
Apropos utdaterte operativsystemer: Samsung prøvde seg med en ny Bada-mobil i år, uten at vi hoppet i taket av den grunn. Bada-systemet overbeviste ikke vår tester, som ba Samsung enten å gire opp plattformen eller holde seg til Android og Windows Phone 7.

Nettbrett


Lenovo Thinkpad Tablet
Lenovo prøver å komme seg inn på nettbrett-markedet, og lanserte tidligere i år et Android-brett for bedriftsmarkedet. Vi testet, og konkluderte med at dette nok passer best for de spesielt interesserte. Designet falt slett ikke i smak hos oss, men sikkert kjekt for de som trenger en kraftplugg ute i feltet. Er du en sofagris, kan du kjøpe noe langt mer spennende enn dette.


Acer Iconia Tab W500
"Windows 7 er bra. Windows 7 på nettbrett? Ikke fullt så bra" konkluderte vår tester etter å ha tilbrakt tid sammen med Acers nye brett. For det er en grunn til at det utvikles egne operativsystemer til nettbrett og mobiler. Når Windows 8 kommer vil forhåpentligvis slike brett bli langt bedre, men inntil da bør du holde deg til Android og iOS.

PC-er

Her er årets test-tapere


Toshiba Satellite C660D / C670D
Seks minutter brukte denne PC-en på å pakke ut 102 MB fra en minnepinne. På en rimelig stasjonær PC gjorde vi det samme på 38 sekunder. Da hjalp det lite at denne PC-en kostet rundt 2.500 kroner, og DinSide delte ut en toer på terningen. Det er ikke ofte.

Kameraer

Her er årets test-tapere
Her er årets test-tapere


Nikon 1 V1
Nikons nye speilfrie systemkamera ser utvilsomt ganske tøft ut, men det er det indre som teller. Og DinSide ble skuffet. For over 6.000 kroner hadde vi forventet bedre kvalitet på bildene, flere funksjoner og bedre brukervennlighet. Men det fikk vi ikke. Og Nikon 1 V1 fikk dermed en treer som takk.

TV-er


Sony Bravia KDL-55EX720
Ifølge vår anmelder hadde denne TV-en fått terningkast fem for ett år siden. Men i det klimaet TV-en ble utgitt i, stod den ikke til mer enn en treer på terningen. Formatstøtten var for dårlig, 3D-en ikke god nok og internett-funksjonene for dårlig utført. Da hjalp det lite at prisen var god for hele 55 LED-tommer.

Her er årets test-tapere


Andersson A429FDC PVR 3D
Under 4.000 kroner for en 42 tommer stor LCD-TV var for godt til å være sant. "Beklager, folkens. Det er ingen TV-produsenter som har lært å trylle" skrev vår anmelder, og klaget på hakkende bilder, dårlige menyer og svak formatstøtte. Søren, heller.

Her er årets test-tapere


Kymera Magic Wand
Bruksanvisningen påstod at dette ikke var noen leke, men vi ble ikke overbevist. Dette skal være en tryllestav du kan styre TV-en med, som hverken var særlig magisk eller praktisk. "Når du sitter i sofaen og veiver med staven som nabolagets største fantasy-nerd, til du blir både sliten og tidvis frustrert, tar det ikke lang tid før du innser at dette neppe blir fremtidens foretrukne måte å styre noe som helst på" konkluderte DinSide, som har videobevis i testen.

Flere produkter du mener man bør styre unna? Del dine erfaringer med andre lesere i debatten under!

DinSides testoversikt