Samsung ATIV Book 9 Plus er blant de fem PC-ene som har fått terningkast 6 i 2013. Den kan blant annet skilte med en suveren skjerm Foto: Bjørn Eirik Loftås
Samsung ATIV Book 9 Plus er blant de fem PC-ene som har fått terningkast 6 i 2013. Den kan blant annet skilte med en suveren skjerm Foto: Bjørn Eirik LoftåsVis mer

Her er årets beste PC-er

Fem ganger terningkast seks.

2013 går mot slutten, og det er på tide å se tilbake på teståret. Vi har allerede loset deg gjennom et spennende mobil-år og kåret årets vinnere, nå står bærbare PC-er for tur.

Vi har totalt testet 45 bærbare PC-er og hybrider i år, i tillegg til en rekke nettbrett (egen oppsummering for sistnevnte kommer neste uke), mer enn noen annen norsk teknologiredaksjon. Vi vet heller ikke om så mange internasjonale redaksjoner som har testet tilsvarende mange.

Av disse 45 har fem PC-er blitt kronet med terningkast seks. En fra Apple, en fra Asus, to fra Samsung og en fra Acer.

Dette er med andre ord de beste PC-ene vi har testet i år.

Acer Aspire S7 (31.1.2013)

Her er årets beste PC-er


Allerede i januar kastet vi den første sekseren til en fantastisk ultrabook fra Acer, kanskje den beste Aceren noensinne. Her er et utdrag fra vår konklusjon:

«Undertegnede har testet bærbare PC-er i en årrekke, og tror ikke jeg har blitt like imponert over en PC fra Acer siden jeg testet den første Centrino-PC-en fra selskapet for nesten ti år siden. Det burde si det meste.

Kan du leve med mangel på AltGr-tast og middels god batteritid, får du en knakandes god ultrabook hvis du velger denne PC-en. Kanskje den aller beste akkurat nå.»
Les hele testen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne PC-en har siden blitt Oppdatert, men fordi konkurrentene har hevet seg betraktelig siden januar, og ettersom maskinen hadde et par problemer med tastaturet, fikk den en femmer denne gang. Men bevares, dette er fortsatt en svært god PC.

Samsung 7 Chronos (13.5.2013)

Her er årets beste PC-er


Så gikk det nesten fire og en halv måned til neste gang vi trillet sekser, denne gangen til en allround-PC fra Samsung. 7 Chronos er rett og slett en strålende PC på nær sagt alle plan, og sekseren var aldri truet. Her er hva vi sa i vår konklusjon:

«Her får du rett og slett en glimrende maskin til arbeid, lek og underholdning, og selv om 11.500 kroner er mye, vil krevende brukere raskt finne ut at de gode egenskapene veier opp for denne summen. En soleklar anbefaling og terningkast seks fra testpanelet i DinSide Data.»
Les hele testen

Apple MacBook Air (24.6.2013)

Her er årets beste PC-er


Allerede i juni var det duket for en ny sekser på terningen, denne gangen til Apple. MacBook Air er basert på Intels Haswell-generasjon, og er en fabelaktig maskin som fortjener sekseren også i skrivende stund.

Vår konklusjon forklarer hvorfor:

«MacBook Air er ikke lenger unik verken når det kommer til utforming, vekt, lyd eller ytelse. Når det kommer til helheten framstår den likevel fortsatt som en av de mest gjennomtenkte og gjennomarbeide modeller på markedet. Vi finner veldig lite å sette fingeren på når det kommer til konstruksjon og brukeropplevelse, og med en fantastisk batteritid på kjøpet er sekseren på terningen aldri truet.»
Les hele testen

Asus Zenbook Touch UX31LA (14.8.2013)

Her er årets beste PC-er


Etter ferien ble nok en PC kronet med sekseren på terningen, og denne gangen var det Asus som fikk den. UX31LA er etter vår mening fortsatt den beste Zenbook-en som er laget.

Vi oppsummerte testen med følgende superlativer:

"Dette er utvilsomt blant de aller beste ultrabookene på markedet, og er nå på høyde med blant annet 9-serien fra Samsung. Prismessig ligger den da også i et leie der du bør kunne forvente dette, men er du mest opptatt av kvalitet og gode ytelser blir du neppe skuffet om du velger UX31LA."
Les hele testen

Samsung ATIV Book 9 (25.10.2013)

Her er årets beste PC-er


I forrige måned kom årets femte og foreløpig siste sekser, og den gikk til Samsung. En fantastisk PC som imponerer på nær sagt alle plan. Her er et utdrag fra vår konklusjon:

«Samsung ATIV Book 9 er en svært vellykket PC. Med unntak av den litt følsomme pekeplaten og at du trenger overganger til en del av tilkoblingene, er det i det hele tatt svært lite å trekke. Hele brukeropplevelsen, med den svært gode byggekvaliteten, skjermen og gode batteritiden veier opp, og derfor ender vi på en sekser på terningen - som representerer det beste av det beste i markedet.»
Les hele testen

Hva skjer videre

Tester av bærbare PC-er kommer til å være sentralt på DinSide også i 2014. Det som blir spennende å se er om produsentene omsider får suksess med sine hybridrodukter (PC og nettbrett i ett), foreløpig er salget av disse beskjedent. Interessen for PC-er med berøringsfølsomme skjermer har heller ikke tatt av.

Vi lover uansett å teste de mest spennende modellene og gi deg de beste rådene før du går til innkjøp - også i 2014.

Hele testoversikten finner du her