Foto: HTC
Foto: HTC Vis mer

Her er årets aprilspøker

Ny Nokia 3310, smarthansker, kritiske forbrukermyndigheter og ny nettbank.

Publisert
Sist oppdatert

Har du sjekket datoen i dag?

Det er 1. april, og årets aprilspøker ruller rundt på internett og i de tusen hjem.

Da det før handlet om å faktisk få lesere, seere og lyttere til å gå fem på, handler nå mer om å få en liten latter til morgenkaffen. Det er ikke like lett å lure oss nå som internett-folket knuser de fleste lurerier på få sekunder.

Noen av DinSides tidligere aprilspøker:
Nå legges Altinn ned
Gravide utestenges fra Vinmonopolet
Pant og avgift på kapselkaffe

For å bidra til myteknusingen: Her er noen av de morsomste aprilspøkene vi har sett i dag, fra inn- og utland.

 Foto: NOKIA
Foto: NOKIA Vis mer


Ny Nokia 3310

Favoritten fra år 2000 kommer tilbake, Nokia 3310, kommer nå tilbake med et 41 megapiksel PureView-kamera og Windows Phone 8.

– Det er en historisk dag. I fem år har vi jobbet hardt for å få vår stemme hørt, og nå går våre drømmer i oppfyllelse. Personlig hadde jeg foretrukket å beholde svart/hvit-skjermen med fem linjer, seks volumtrinn for ringetonene og de originale malene for tekstmeldinger, men du kan ikke vinne alt, sier Nokia 3310-forkjemperen Norman Gage på Nokias blogg.

Googles Pokémon Master

Google vil bare ansette selve toppen av kransekaka, og for å hjelpe dem i jakten på de beste hodene, har de laget en Pokémon-jakt i Google Maps. Den som finner alle monstrene, skal inn til en finale hos Google, og vinneren blir ansatt på dagen.

Jakten er reell nok, og du kan begynne å "catch'em all" ved å oppdatere Google Maps-appen på telefonen din, trykke på søkefeltet og velge det øverste alternativet. Vi har allerede fanget én her i Oslo.

Opera med katte-nettleser

Norske Opera kommer med en egen nettleser for katter. De har allerede Coast ute for iPad, men nå kommer Cats.

– Når vi går på jobb er katten min hjemme med iPad-er liggende på kaffebordet. Det bare ga mening å gi dem noe bedre å gjøre enn å slumre og hoste opp hårballer, sier senior kattekoder Huib Kleinhout i Opera i en pressemelding fra selskapet.

 Foto: GOOGLE
Foto: GOOGLE Vis mer


Gmail Shelfie

"Selfies" er ut, "shelfies" er inn, ifølge Gmail. Shelfies er selvportretter (selfies) som deles (shares) som Gmail-temaer.

– Men bare noen få klikk kan din mor, din tante eller den jenta du er forelska i sette din shelfie som deres Gmail-tema, så de kan nyte å sjekke, lese og skrive e-post mens de ser ditt vennlige fjes i bakgrunnen, skriver Gmail på sin blogg.

De mest populære deles på Google+-siden deres.

 Foto: NRK
Foto: NRK Vis mer


NRK søker Google Glass-reportere

Journalister med Googles kamerabriller som arbeidsverktøy gir mening, melder NRKbeta, som forteller at NRK nå søker etter egne Google Glass-reportere. Snart skal visstnok alle Dagsrevyens reportere ha en Google-brille.

– Dette åpner fantastiske muligheter, sier NRKbeta-redaktør Eirik Solheim.

 Foto: ALL OVER PRESS
Foto: ALL OVER PRESS Vis mer


ITavisen med Google Translate

Teknologinettsteder som ITavisen bruker ofte utenlandske nettsider som kilder, og for å spare journalistene for arbeid, skal vårt søsternettsted nå overlate jobben til Google Translate.

– Google har i mange år snyltet på norske medier ved å selge annonser på søkeresultatene. ITavisen vil gå foran med å vise hvordan Google kan gi oss noe tilbake i form av spart arbeidsinnsats, sier redaktør Tore Neset i ITavisen.

 Foto: ALL OVER PRESS
Foto: ALL OVER PRESS Vis mer


Alle må bytte til LED-lamper

DinSide melder at alle biler må bytte til LED-lamper innen utgangen av året, i tråd med et nytt EU-direktiv.

- Vi har tro på at folk vil rette seg etter det nye regelverket når dette blir kjent. Vi vil gjennomføre flere informasjonskampanjer rettet mot både ettermarkedsbedriftene og mot bilistene, sier C. Lyset til DinSide.

Her er årets aprilspøker


Mastergrad i autodidaktikk

Høgskolen i Oslo og Akershus skal tilby en mastergrad i autodidaktikk, rettet mot IT-bransjen. Det melder Computerworld.no. Autodidakt betyr selvlært, uten formell utdannelse.

– Autodidakte er ofte de beste folkene i it-bransjen, likevel har det ikke vært noen utdannelse på plass, det er jo meningsløst, sier Elin Ørjasæter ifølge Computerworld, men møter motstand:

– Det låter kanskje gammeldags, men jeg føler at man ikke egentlig bør kunne ta mastergrad i autodidaktikk. Det er noe man bør lære seg på egen hånd, mener direktør Torgeir Waterhouse i IKT Norge.

 Foto: STAR TOUR
Foto: STAR TOUR Vis mer


Star Tour bygger paradisøy

Reiseselskapet Star Tour sliter med å finne nye reisemål, så nå bygger de like greit et nytt et, helt selv. Øya skal bli to kilometer lang, ligge øst for Australia, ha egen valuta, ha sengeplass til 750 personer og et prisnivå som Thailand.

– For de som vil slå på stortromma blir det også luksushotell med mulighet for egen butler, sier kommunikasjons- og markedssjef Lena Petersson i en pressemelding fra selskapet.

Her er årets aprilspøker


Forbrukerrådet mot forskringspremier

Forbrukerrådet krever at forskringsbransjen slutter med begrepet premie, altså det du betaler for å ha en forsikringsavtale. De kaller begrepet sminking av det som i realiteten er en regning.

– Det er vel ingen som oppfatter en regning som en premie, og da skal heller ikke bransjen late som om det er det, sier direktør Randi Flesland i en pressemelding.

Her er årets aprilspøker


Webkamera i nettbanken

DNB melder på Facebook at de snart vil kreve at folk identifiserer seg med webkamera når de skal bruke nettbanken.

"Fra 1. mai blir det slik at du må aktivere kameraet på din pc eller mobil og holde enten pass eller pekefinger foran det for å kunne utføre en betaling på mer enn 99 kroner" skriver banken.

"Vi vet at dette vil være uvant i starten, men håper det ikke tar lang tid å venne seg til."

 Foto: HTC
Foto: HTC Vis mer


Smarthansker fra HTC og Samsung

Både HTC og Samsung har i dag lansert smarthansker, som skal ta den digitale tidsalder rett til fingrene dine, ganske så bokstavelig. HTC sin Gluuv, minner mye om Nintendos Power Glove. Samsung sin Samsung Fingers, tilbyr temperatursensor og knipseforsterker.

Her er årets aprilspøker


Se journalistene jobbe

Våre konkurrenter i Tek.no-nettverket lanserer direktestrøm av sine journalister i arbeid. Alle artiklene har nå et vindu hvor du kan se hvordan journalistene sitter og hamrer ut artiklene, som innebærer overraskende mange rare situasjoner - og drikkemetoder.

 Foto: KREATIVITEKET/VEGVESENET
Foto: KREATIVITEKET/VEGVESENET Vis mer


Nye fotgjenger-skilt

"For å stimulere til økt fysisk aktivitet har vegdirektøren bestemt at alle fotgjengerskilt i Norge skal erstattes med såkalte «Silly walk»-skilt" melder Statens Vegvesen.

De nye skiltene skal ikke vise en traust herre som går vanlig over fotgjengerovergangen, men den klassiske gangen til John Cleese i Monty Python.

– Vi blir fetere og fetere, latere og latere. Nå vil vi bidra til økt fysisk aktivitet blant folk. Disse skiltene vil nå gradvis bli satt opp over hele landet. Av respekt for idemakerne Kreativiteket blir selvsagt Ørje og Østfold være vårt førstevalg, sier vegdirektør Terje Moe Gustavsen i meldingen.

Har du blitt lurt selv, eller har du eksempler på andre morsomme aprilspøker? Del med deg under!

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer