Her er alle spillefilmene gratis

Har filmselskapene gitt opp?

Av en eller annen grunn ser ikke filmselskapene ut til å bry seg om at privatpersoner har lastet opp hundrevis av filmklassikere til YouTube.
Av en eller annen grunn ser ikke filmselskapene ut til å bry seg om at privatpersoner har lastet opp hundrevis av filmklassikere til YouTube. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Undertegnede oppdaget ved en tilfeldighet nylig at en av mine desiderte filmfavoritter, Den sjette sansen, lå ute i full lengde på YouTube. Ikke nok med det, jeg kunne streame den i meget god HD-kvalitet. Det viste seg videre at den hadde ligget der lenge.

Nå melder The Wall Street Journal at flere hundre hele spillefilmer har dukket opp på YouTube den siste tiden, og merkelig nok uten at filmselskapene ser ut til å bry seg. Ja, for dette er ifølge avisen visstnok ikke et stunt fra den kanten, men snakk om filmer som enkeltpersoner har lastet opp ulovlig.

Les også: Pirate Bay kan bli sperret i Norge

Hadde ikke behøvd å skje

Allerede i 2007 introduserte YouTube en teknisk løsning som gjorde det enkelt for filmselskapene å avsløre når piratkopiert materiale blir lastet opp til YouTube, slik at prosessen enkelt kan stoppes. Hvorfor nesten ingen har tatt i bruk disse mulighetene er et mysterium, skriver avisen, som har prøvd å få filmselskapene i tale, men stort sett uten hell.

Vi gjorde noen søk i morgentimene fredag, og ved å søke etter "full movie" fant vi følgende filmer i løpet av noen minutter:

Den sjette sansen
Sweet Home Alabama
The Phenomen
The Omen
Judge Dredd
Siste Mohikaner
Hotel Rwanda
End Of Days
Hot Shots
Monster

Kan bli kortvarig

Selv om enkelte av filmene har ligget ute i mer enn ett år, må det tas i betraktning at de er ulovlig opplastet, og kan forsvinne raskt dersom rettighetshaverne tar tak i problemet. Noe de foreløpig ikke har virket særlig interessert i, altså.

OPPDATERT: Slik reagerer de norske rettighetshaverne på YouTube-avsløringene

Les også: YouTube får betalingskanaler

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer