Her er 8 skjulte skatter i Windows 10 Treshold 2

Windows 10 har fått sin første, store oppdatering - og med den følger en rekke nyheter, noen mindre kjente enn andre.

Bedre sikkerhet og flere nye apper, er blant de mindre kjente nyhetene i den første store oppdateringen til Windows 10.
Bedre sikkerhet og flere nye apper, er blant de mindre kjente nyhetene i den første store oppdateringen til Windows 10. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Microsoft har uttalt at Windows 10 skal være et levende produkt som kommer til å utvikle seg gjennom mange år og stadig få nye funksjoner, ikke ulikt strategien Apple har fulgt med sitt OS X siden 2001.

3 1/2 måned etter lanseringen av Windows 10, la Microsoft i forrige uke ut den første, store oppdateringen til operativsystemet, som har fått navnet Treshold 2. I tiden som kommer kan vi vente oss flere slike større oppdateringer, den neste er ventet til sommeren.

I denne artikkelen forteller vi deg om de store linjene i Treshold 2, men det finnes også en rekke andre nyheter og forbedringer som ikke er like godt kommunisert.

Her er de åtte viktigste:

#1: Finn enheten
Som mobilbruker er du sikkert godt kjent med funksjoner som gjør at du kan finne igjen telefonen din dersom den havner på avveie. Nå har denne muligheten også kommet til PC-verdenen, og for deg som har en bærbar maskin er det godt nytt.

Velg Innstillinger - Oppdatering og sikkerhet - Finn enhet. Aktiverer du funksjonen, vil Windows med jevne mellomrom lagre posisjonen din, slik at du senere kan finne den igjen via et kart:

image: Her er 8 skjulte skatter i Windows 10 Treshold 2


Funksjonen fungerer selv om PC-en ikke har innebygd GPS. Posisjonen blir i stedet beregnet ut fra aksesspunktet til Internett den sist var tilkoblet.

#2: Bedre sikkerhet i Filutforsker
Windows Defender er den innebygde sikkerhetspakken i Windows 10. Nå er den blitt tettere integrert i Utforsker. Høyreklikk på en mappe du vil undersøke innholdet i, og velg Skann med Windows Defender. Programvaren vil deretter varsle deg dersom den finner noe uhumskheter knyttet til innholdet, som virus og spionvare:

image: Her er 8 skjulte skatter i Windows 10 Treshold 2


#3: Velg lagringsplassering
Har du liten intern lagringsplass? I Windows 10 Treshold 2 har det blitt enklere å bestemme hvor ting skal lagres. På den måten kan du for eksempel velge minnekort, minnepinner og eksterne harddisker som standard lagringsplass for apper og brukerfiler.

Velg Innstillinger - System - Lagringsplasseringer, og velg passende plasseringer:

image: Her er 8 skjulte skatter i Windows 10 Treshold 2


#4: Ny låseskjerm for Pro-brukere
Hvis du har Windows 10 Home har låseskjermen hatt støtte for rullerende bakgrunnbilder fra søkemotoren Bing. Du kan dessuten trykke liker på motiver du vil se mer av, slik at opplevelsen blir mer personalisert. Nå har denne muligheten også komme til Pro-brukerne av operativsystemet.

image: Her er 8 skjulte skatter i Windows 10 Treshold 2


For å aktivere rullerende bakgrunnsbilder velger du Innstillinger - Låseskjerm, og velger Windows-søkelys som bakgrunn.

image: Her er 8 skjulte skatter i Windows 10 Treshold 2


#5: Nye Skype-apper
Windows 10 Treshold 2 kommer med flere nye apper, blant annet egne apper for telefoni og videosamtaler. Begge appene er veldig enkle, men Microsoft har understreket at de fortsatt er under utvikling. Du finner appene Telefon og Skype-Video på startmenyen, under Alle apper.

image: Her er 8 skjulte skatter i Windows 10 Treshold 2


image: Her er 8 skjulte skatter i Windows 10 Treshold 2


Merk at du må registrere deg som bruker av Skype for å benytte deg av disse to appene, og tjenesten Skype Out for å kunne telefonere til vanlige mobiler og hustelefoner.

#6: Microsoft Sway
Sway er også en ny app som er på plass i Windows 10 Treshold 2, og den er opprinnelig knyttet til Office 2016. Med denne appen kan du lage interaktive rapporter, presentasjoner og personlige historier, og mange ser på appen som en forsmak på fremtidens PowerPoint.

Du finner Sway på startmenyen under Alle apper:

image: Her er 8 skjulte skatter i Windows 10 Treshold 2


#7: Automatisk tidssone
Hvis du reiser rundt i verden med PC-en under armen, har du tidligere måttet stille klokka etter hvor du befinner deg. Dette er nå historie, for endelig kan Windows selv oppdage og skifte tidssone.

Velg Innstillinger - Tid og språk - Dato og klokkeslett, og huk av for «Angi tidssone automatisk»:

image: Her er 8 skjulte skatter i Windows 10 Treshold 2


#8: Forhåndsvise nettsider
Nettleseren Edge har fått en rekke nyheter, men ikke alle er like kjent. Beveger du for eksempel musepekeren til en arkfane, vil du automatisk se en miniatyr av den aktuelle nettsiden:

image: Her er 8 skjulte skatter i Windows 10 Treshold 2


Kjenner du til flere, skjulte nyheter i Windows 10 Treshold 2? Del dem med andre lesere i debatten under!

Les også:
10 skjulte funksjoner i Windows 10
Full harddisk etter Windows 10-oppgradering? Fortvil ikke