Firefox 5 ser veldig lik ut som firer'n, men på innsiden skal det være mer enn 1000 forbedringer.
Firefox 5 ser veldig lik ut som firer'n, men på innsiden skal det være mer enn 1000 forbedringer.Vis mer

Helt ny Firefox er klar

Her de viktigste nyhetene i Firefox 5.

Betyr versjonsnumre noe for interessen for nettleseren? Sannsynligvis gjør den det. Man har lett for å tro at høyeste nummer betyr mer oppdatert, og dermed bedre. Og når de argeste konkurrentene opererer med versjonsnummer 9, 11 og 13 for sine nettlesere, er det kanskje ikke så rart at Firefox har gearet opp hastigheten betraktelig.

Det er tross alt bare tre måneder siden vi fikk Firefox 4 i endelig versjon, men allerede nå er Mozilla på banen med den endelige versjonen av etterfølgeren - Firefox 5.

Mye nytt på innsiden

Og selv om det på utsiden ikke ser ut til å ha skjedd en døyt siden sist, lover Mozilla at litt av hvert har skjedd på innsiden. For eksempel skal det være gjort en rekke forbedringer i HTML5-støtten, som er svært viktig i disse dager da flere og flere applikasjoner flyttes til weben.

Ifølge IDG.se skal Firefox 5 også ha fått støtte for CSS-animasjoner, bedre Javascript-ytelse, forbedret stavekontroll, lavere minnebruk og prosessorbruk for ikke-aktive arkfaner. Totalt rundt 1000 forbedringer skal være på plass, ifølge IDG.

Klar på norsk

Den nye versjonen slippes altså i dag, 21. juni. Du kan laste den ned fra firefox.com.

Les også: Google vil fjerne adresselinjen.