Helgemoro:Klassiske spill på nettet

Husker du Pacman eller Space Invaders? Ønsker du å være litt nostalgisk, er 80-årenes automathall bare et par klikk unna.

Tilhører du den generasjonen som brukte tusenvis av kroner på Space Invaders på 80-tallet? På den tida måtte man i spillehall, og disse hallene fungerte like mye som et sosialt møtested. Og spillene var så vanedannende at mange av oss raskt brukte opp alle lommepengene på dem.

Siden da har spillteknologien utviklet seg enormt, men mange mener at kreativiteten har forsvunnet. Er du enig i det, eller vil du bare ta et raskt avbrekk fra Quake III-deathmatchen, prøv å spille på nettet.

Mye å velge mellom

Det er mange nettsteder som tilbyr gratis java- eller shockwave-spill som etterligner de originale klassikerne. Det kan være vanskelig å finne fram til de som virkelig er bra, men det finnes faktisk et eget nettsted som viser veien til de beste spillene.

Hvis du følger linkene fra Classic Games, kommer du til mange slike spill. Alle er laget java eller shockwave. Dette betyr at din nettleser må støtte java (noe alle nye nettlesere gjør) og shockwave (må installeres i nettleseren).

Helgemoro:
Klassiske spill på nettet

  1. Ms. Pacman
  2. Arkanoid
  3. Asteroids
  4. Boulder Dash

Spillene er kloner av populære arcade-klassikere som Pong, Pacman, Boulder Dash, Space Invaders, Asteroids og mange flere. Kvaliteten varierer, men er gjennomsnittlig bra. I tillegg finner du linker til en del egenutviklede spill, som også kan være ganske morsomme.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det koster ingenting å spille disse spillene, og de tar bare noen sekunder å laste ned. Er du i det nostalgiske hjørnet, kan vi derfor trygt anbefale å fyre opp Space Invaders.